Liga 1

Cum s-a facut excluderea Craiovei: "Le-am gasit pe scaune"

Modul in care Federatia Romana de Fotbal a pus la cale excluderea Universitatii Craiova, in 2011, iese la iveala. Procurorii DNA citeaza un martor, in dosar, care sustine ca totul a fost pus la cale de sefii fotbalului.

Procurorii DNA explica scoaterea de sub urmarirea penala a membrilor Comitetului Executiv al FRF prezenti la sedinta din 20 iulie 2011 in care s-a hotarat excluderea "U" Craiova, afirmand ca au avut "pur si simplu un rol decorativ".

Rechizitoriul informeaza ca membrii Comitetului Executiv au primit materialele, raportul consilierului juridic al Federatiei Romane de Fotbal, in ziua respectiva, cu putin timp inainte de inceperea sedintei, asa cum au precizat unii dintre membri: "le-am gasit pe scaune".

"Acestia si-ar fi exercitat votul numai ca urmare exercitarii influentei si autoritatii de catre Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, conducatorii Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal, fara a fi in deplina cunostinta de cauza, referitor la continutul a ceea ce s-a sustinut ca este o abatere disciplinara grava", se mai arata in documentul citat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, luni, trimiterea in judecata a lui Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si a lui Dumitru Dragomir, presedintele Ligii profesioniste de Fotbal si vicepresedinte FRF, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.

Sursa: Agerpres



Cum s-a facut excluderea Craiovei: "Le-am gasit pe scaune"