CSU Craiova

Justitia a decis ca palmaresul si emblema apartin echipei de Liga 1 CSU Craiova

Printr-o decizie definitiva si irevocabila Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, apelul inaintat de Adrian Mititelu la decizia Tribunalului Bucuresti de a recunoaste palmaresul si emblema cu celebrul leu din Banie ca apartinand echipei de Liga 1 CS Universitatea Craiova.

”Justitia a stabilit, inca o data, ca stema cu leul apartine Clubului Sportiv Universitatea Craiova si nu a plecat niciodata din patrimoniul sau. Universitatea Craiova si-a fixat drept principal obiectiv reinvierea spiritului alb-albastru! Redarea mandriei si demnitatii suporterilor olteni. A fost fundamentul de la care a pornit proiectul renasterii fotbalului craiovean. Leul, stema proiectata de arhitectul Radu Ionescu si subinginerul Petre Dragu in 1983, a fost pe pieptul Craiovei Maxima, iar din vara lui 2014 a revenit acolo unde-i este locul: in dreptul inimii continuatorilor clubului de legenda al Baniei. Curtea de Apel a stabilit ca marca „Universitatea Craiova“ apartine Clubului Sportiv, respingand apelul formulat. Hotararea este definitiva si executorie. Marca apartine orasului, tuturor suporterilor olteni, nu unei singure persoane”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului din Banie.

Cu alte cuvinte, justitia a recunoscut dreptul actualei echipe CS Universitatea Craiova de a fi continuatoarea echipei infiintate in 1948 si care a functionat pana in 1993.

CS Universitatea Craiova este detinatoarea palmaresului format din patru titluri nationale si sase Cupe ale Romaniei, din moment ce defuncta FC Universitatea Craiova, echipa infiintata in 1994, n-a mai castigat niciun trofeu.

Mai mult decat atat, emblema istorica a clubului poate fi folosita in continuare de CS Universitatea Craiova.



Justitia a decis ca palmaresul si emblema apartin echipei de Liga 1 CSU Craiova