Liga 1

CSMS Iasi castiga italieneste cu Astra

CSMS Iasi si-a continuat parcursul ireprosabil din acest retur, printr-o victorie la limita, scor 1-0, inregistrata pe teren propriu in fata fostei vicecampioane a Romaniei. Iesenii au acumulat maximum de puncte in 2015, fara sa fi primit vreun gol. Narcis Badic a fost omul de 3 puncte al iesenilor pregatiti de italianul Nicolo Napoli.

Budescu a fost la originea primului moment periculos la poarta lui Grahovac, in minutul 11, cand Aurelian Chitu s-a demarcat bine pe linia careului mic si a reluat cu capul pe directia portarului iesean.

La mijlocul reprizei, acelasi Budescu a incercat sa il surprinda pe Grahovac cu o executie din alergare la coltul scurt. Portarul Iasului a intervenit si de aceasta data.

Cu zece minute inainte de pauza, Mitic putea aduce deschiderea scorului. Sarbul a finalizat slab din 8-9 metri, tabela de pe Emil Alexandrescu ramanand neschimbata si dupa ocazia lui Onduku, din final, cand Valerica Gaman a comis o greseala de incepator. 

In partea a doua a meciului, CSMS Iasi s-a limitat la o aparare supraaglomerata in fata propriului sau careu. Astra a dat dovada de lipsa de inspiratie in multe momente, cu Budescu trimitand sistematic in bratele lui Grahovac.

Cu toate acestea, putin a lipsit ca, in minutul 66, Budescu sa profite de o inexactitate a portarului iesean. Grahovac a scapat mingea trimisa puternic de Budescu de la 25 de metri, insa a avut noroc ca nu se afla nimeni pe respingere.

Lovitura de 3 puncte a gazdelor a fost livrata de Narcis Badic, in minutul 76. Ionut Voicu l-a intors pe toate fetele pe niponul Seto in banda dreapta, iar Badic si-a trecut in cont prima reusita in acest campionat cu o reluare imparabila din centrul careului.

CSMS Iasi: Grahovac - Voicu, Mihalache, Plamada, Badic - Enescu (F. Braga 69), Mitic, Ciucur (Markovic 90+1), Onduku (M. Ciuca 80) - Golubovic, Tiganasu

Astra: S. Lung - Gorupec, Oros, Gaman, Junior Morais - Seto (Al. Ionita 81), Yahaya - De Amorim (Tembo 64), Budescu, Chitu (L. Rus 62) - Fatai

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Cartonase galbene: Ciucur 37, Mitic 86/ Oros 30, Morais 37, Gorupec 83, Tembo 90

Cartonase rosii: -

Stadion: Emil Alexandrescu (Iasi)

Spectatori: 4000



CSMS Iasi castiga italieneste cu Astra