Concordia Chiajna

Tamaș s-a retras din fotbal: ”N-am fost un neica nimeni sau un alcoolist”

Sursă foto: https://www.facebook.com/csconcordiachiajna/

Fundașul Gabriel Tamaș a anunțat, vineri, că se retrage din fotbal la vârsta de 39 de ani.

”Retragerea mea nu vine după vreo ceartă cu domnul Lincar sa cu domnul Tănase, care au fost extraordinari cu mine”, a ținut să puncteze Tamaș, după ce în această săptămână s-a speculat că nu ar fi fost primit la unul dintre antrenamentele echipei Concordia Chiajna din cauza consumului de alcool.

“Azi e o zi cam tristă pentru mine. Când eşti în fotbal de-o viaţă întreagă este foarte dificil să te desparţi de lucrul pe care-l iubeşti cel mai mult. Dar vine şi ziua asta, de despărţire. Voi continua să stau lângă fotbal, să ajut fotbalul cum văd eu, cum pot. Mă simt foarte bine, dar am decis că psihic nu mai pot să joc fotbal. Fizic aş putea să joc încă vreo 5-6 ani. Dar eu fiind un rebel sunt şi un băiat emotiv şi pun totul la suflet.

”Eu n-am făcut fotbalul dintr-o necesitate, l-am făcut până la urmă şi din necesitatea banilor, eu l-am făcut prin plăcerea de a juca fotbal. De-asta am şi continuat. Jucând şi la echipa naţională, jucând unde am jucat, inclusiv în cele mai bune campionate din lume, Anglia şi Spania, cred că am făcut ceva cu cariera mea de fotbalist, n-am fost un neica nimeni sau un alcoolist, cum mă credeţi voi sau cine mă crede. Nimeni nu e perfect. Îi spun şi fiicei mele să se mândrească cu tatăl ei, nu ştiu în viitorul apropiat dacă va mai fi un jucător care să bifeze atâtea echipe câte am bifat eu”, a spus Tamaș într-o conferință de presă.

Tamaș a îmbrăcat de 67 de ori tricoul echipei naționale în perioada 2003 – 2018.

Acesta a evoluat în carieră pentru Galatasaray, Watford, Celta Vigo, Spartak Moscova, Auxerre, Cardiff City, West Bromwich Albion, Doncaster Rovers, Hapoel Haifa, Spartak Moscova, dacă ne referim la echipele din afara României.

În țară acesta a îmbrăcat tricoul echipelor FC Brașov, Dinamo, Steaua București, Astra Giurgiu, Universitatea Cluj, FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna. A mai trecut și pe la CFR Cluj, echipă de la care a plecat fără să apuce debutul, în 2013.



Tamaș s-a retras din fotbal: ”N-am fost un neica nimeni sau un alcoolist”