Liga 1

CFR Cluj se impiedica pe terenul "lanternei rosii"

CFR Cluj a pierdut cu multa seninatate 2 puncte importante in lupta pentru titlu, sambata, in remiza alba inregistrata cu Rapid pe "Valentin Stanescu". Bornescu a scos tot ce s-a putut in partea secunda, dupa o prima repriza dominata de giulesteni. CFR Cluj a aratat ca o echipa oarecare in fata ultimei clasate, iar un eventual succes al Petrolului cu Dinamo, maine, va conduce rocada de locuri vizata de "lupii" lui Gheorghe Multescu.

Alexandru Coman l-a intrebuintat pentru prima data pe Felgueiras, in minutul 16, cu un sut in forta la coltul scurt. Lusitanul din poarta CFR-ului a respins in corner de la radacina barei.

La reluare, Emil Dica a venit lansat din spate si a fost blocat cu multa sansa de Susic, cu pretul unei noi lovituri de colt.

CFR Cluj a scapat cu fata curata si in minutul 27, cand "capul" lui Daniel Lung, din 8-9 metri, s-a izbit cu multa sansa de Camora.

Mircea Bornescu a fost incalzit de Ivanovski cu o reluare din marginea careului.

Sapte minute mai tarziu, Daniel Pancu l-a pus intr-o reala dificultate pe Felgueiras din lovitura libera. Veteranul giulestenilor a expediat o torpila marca inregistrata de la aproximativ 35 de metri, iar Felgueiras a parat cu greu de pe linia portii dupa ce mingea a muscat gazonul in fata sa.

Ceferistii au iesit mai bine montati de la vestiare, insa au fost incapabili sa perforeze poarta lui Mircea Bornescu pana in final. 

Mai mult decat atat, Alexandru Coman putea da lovitura de gratie, cu sapte minute inainte de ultimul fluier, cand a trimis foarte aproape de bara din dreapta lui Felgueiras.

In minutul 88, francezul Tade a fost refuzat de Mircea Bornescu cu o parada frumoasa. Tade nu l-a putut invinge pe portarul Rapidului, dupa un sut din apropierea punctului de la 11 metri.

In prelungiri, Ionut Rada l-a intins pe Bornescu cu un sut violent spre vinclu, scos de "omul meciului".

Rapid: Bornescu – Tanc, Lung, Iacob, Mendy – Dica, Rui Miguel – Coman, Pancu, L. Bus – Ciolacu (Rosu 46)

Rezerve: Draghia, Calin, N. Vasile, M. Stoica, Mera, Balint, Rosu

CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Larie, Rada, Camora - Petrucci, Christian (Muniru 79) - Chanturia (Jakolis 86), Tade, Jazvic (F. Dore 61) - Ivanovski

Rezerve: Vatca, Tiago Lopes, C. Ene, Muniru, Jakolis, Costea, Dore

Arbitru: Robert Dumitru (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: Rui Miguel 53, E. Dica 57, Bus 61, Rosu 71, D. Lung 77/ Christian 36, Chanturia 61, Camora 90+3

Cartonase rosii: -

Stadion: Valentin Stanescu (Bucuresti)



CFR Cluj se impiedica pe terenul "lanternei rosii"