Liga 1

CFR Cluj, doar remiza la Piatra Neamt

Ceahlaul Piatra Neamt a terminat la egalitate, scor 2-2, partida de pe teren propriu cu CFR Cluj, acesta fiind al doilea meci egal al campionilor din tot atâtea etape. Kapetanos a deschis scorul pentru CFR, Ichim a egalat si apoi Tolimir a dus Ceahlaul în avantaj, pentru ca Maftei sa egaleze iar pentru clujeni.

Desi mergea sub Pietricica din postura de echipa campioana, CFr Cluj a stiut din start ca n-o sa aiba un meci usor. Remiza cu 1-1 din prima etapa cu Gaz Metan Medias a pus presiune pe elevii lui Ioan Andone, care au demonstrat din primele minute ca-si doresc victoria.

Surpriza a venit din partea nemtenilor, care au aratat un fotbal peste asteptari. Si moldovenii doreau sa arate suporterilor ca meciul pierdut la mare scor în prima etapa a fost o greseala si a început întâlnirea cu campionii cu acceleratia la podea. Golubovic si Monroy au semanat panica în careul lui Stancioiu înca din primele minute, ardelenii dând impresia ca nu au replica la ofensiva sustinuta a gazdelor.

Nici Dragos Istrate n-a avut un meci usor alaturi de colegii lui de la linie, centralul partidei fiind luat mereu în colimator de jucatori pentru deciziile de arbitraj. Dupa ce clujenii au cerut fara baza penalty la o cadere a lui Bastos în careu, în minutul 14 a venit rândul moldovenilor sa ceara penalty. De aceasta data însa se putea acorda lovitura de pedeapsa dupa ce Vitelaru a fost agatat de Cadu în preajma portii.

Ceahlaul cu ocaziile, CFR cu golul.

Desi moldovenii s-au aratat mai activi în ofensiva si si-au creat mai multe faze de poarta, cei care au deschis tabela au fost clujenii. Rafael Bastos a centrat lung din corner de pe stânga în minutul 21, pentru ca grecul Kapetanos sa apara excelent în fata portii si sa trimita lejer cu capul în plasa.

Sapte minute mai târziu a venit rândul nemstenilor sa înscrie. Stana a centrat excelent din lovitura libera de la mare distanta, Alexandru Ichim s-a înaltat de lânga doi coechipieri aflati în offside si a deviat subtil cu capul mingea la vinclu.

Finalul primei reprize a adus o noua faza controversata în careul gazdelor. Jovic nu a reusit sa respinga o minge trimisa în fata portii de Kapetanos, Deac a încercat sa intre în posesia balonului si s-a pus în fata lui Jovic, fiind apoi împins usor de portar. Clujenii au cerut iar penalty, dar Dragos Istrate a lasat jocul liber.

Ardelenii au revenit de la vestiare pentru repriza a doua motivati sa treaca iar la conducere. Bastos a fost aproape sa înscrie în minutul 51, dar a încercat un dribling în plus si a fost deposedat exemplar în fata portii de Monroy. Acelasi duel a avut loc si câteva minute mai ârziu, de aceasta data Monroy blocându-l pe Bastos ca la rugby, fara sa aiba vreo treaba cu mingea. Nici acum n-a intervenit arbitrul cu vreo decizie spre nemultumirea clujenilor.

Concentrarea elevilor lui Andone de a înscrie, a facut ca defensiva sa fie neglijata, fapt de care au profitat din plin gazdele. Tolimir a marcat primul sau gol în Liga 1 în minutul 66, dupa ce a reluat simplu cu capul, pe lânga Stancioiu, centrarea lui Constantinescu de pe dreapta.

A urmat un adevarat asediu la poarta Ceahlaului. Jovic si-a salvat echipa în doua mari ocazii, prima data în fata lui Kapetanos si apoi în fata lui Deac, ambii aflati în pozitii clare de gol. Între aceste doua faze s-a strecurat si o interventie salvatoare a lui Ichim care a scos de pe linia portii mingea trimisa de Sougou.

Apararea trupei lui Costel Enache a cedat pâna la urma la o lovitura de colt de pe dreapta, în minutul 77. Deac a centrat perfect spre bara a doua, aici a aparut parca de nicaieri Vasile Maftei si a reluat cu capul imparabil sub transversala. Pâna la final, ardelenii au cautat cu disperare golul victoriei, Kapetanos fiind de trei ori în pozitie de a marca, dar apararea nemtenilor s-a descurcat excelent.



CFR Cluj, doar remiza la Piatra Neamt