Liga 1

CFR Cluj castiga restanta cu FCSB pe Arena Nationala si egaleaza liderul

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Campioana CFR Cluj s-a impus, cu 1-0, in restanta disputata joi seara la Bucuresti contra celor de la FCSB, meci care trebuia sa se dispute in etapa a 9-a si care a fost amanat pentru a permite celor doua echipe sa pregateasca mai bine campania europeana din vara.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Janga, in minutul 76, dupa o faza fixa a oaspetilor. Deac a centrat in careu, Yuri a reluat pe poarta, iar Janga a trimis in poarta dupa respingerea lui Vlad.

Acelasi Vlad avusese doua interventii fabuloase in minutele 62 si 68. Mai intai a respins cu o mana mingea trimisa de Manea din apropiere, pentru ca apoi sa devieze in transverala reluarea lui Yuri cu capul.

Intrat la FCSB in partea secunda, Coman a ratat singur cu portarul in minutul 76 dupa o faza creata de Tavi Popescu.

La faza rezultata din aceasta ocazie Yuri avea sa blocheze in extremis reluarea lui Edjouma din interiorul careului, dupa ce Sut destabilizase apararea CFR-ului cu un calcai spectaculos.

O parte secunda care s-a ridicat cu adevarat la inaltimea unui derby, dupa ce in prima parte cele doua echipe au jucat destul de economicos.

Omrani a evoluat titular la FCSB impotriva fostei sale echipe, dar a fost schimbat la pauza cu Miculescu dupa o evolutie stearsa.

CFR Cluj ajunge la egalitate de puncte in clasament cu liderul Farul Constanta, fiecare avand cate 44 de puncte.

FCSB ramane pe patru, cu 35 de puncte, dupa ce a incasat a cincea infrangere a sezonului si prima pe teren propriu dupa opt luni.

De la 0-2 cu Universitatea Craiova in 3 aprilie cei de la FCSB nu mai pierdusera acasa. Au urmat de atunci zece victorii si patru remize pentru ros-albastri, serie intrerupta acum de CFR Cluj.

Este doar a sasea victorie obtinuta de CFR in deplasare cu FCSB in 34 de meciuri.

Caseta tehnica

FCSB: Vlad – Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic – Oaidă (Radaslavescu ’78), Şut, Edjouma – Cordea (Coman ’66), Omrani (Miculescu ’46), Oct. Popescu. Antrenor: Leo Strizu.

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Camora – Bordeianu (Malele ’66), Boateng, Deac (Cvek ’65) – Yeboah (Roger ’81), Janga (Hoban ’87), Petrila (Birligea ’80). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: / Burcă ’26, Petrila ’72, Scuffet ‘90+6.

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene.



CFR Cluj castiga restanta cu FCSB pe Arena Nationala si egaleaza liderul