Liga 1

Care sunt normele impuse pentru reluarea competitiilor sportive

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Au fost publicate in Monitorul Oficial normele impuse de autoritati pentru reluarea competitiilor sportive de la 1 iunie.

In continuare prezenta spectatorilor la evenimentele sportive nu este permisa.

Participantii, sportivi si membri ai staff-urilor tehnice, vor fi supusi unui triaj epidemiologic, cu testare pentru covid-19 si verificarea temperaturii corpului.

Fiecare sportiv va avea sticla personalizata pentru apa si un set individual de protectie (masca medicinala, servetele de unica folosinga, gel dezinfectant, pahare de unica folosinta).

Se recomanda de asemenea evitarea schimbului de echipament dupa evenimentele sportive (meciuri), strangerile de mana sau imbratisarile.

Conferintele de presa vor fi organizate doar online, iar declaratiile de presa vor fi oferite doar individual reporterilor acreditati.

In jurul terenului de sport au fost delimitate trei zone cu acces strict: zona 1 cu maxim 80 de persoane (terenul de joc, marginea terenului, tunelul de acces si zona vestiarelor), zona 2 cu maxim 85 de persoane (zona tribunelor, masa presei, cabinele de comentariu) si zona 3 cu maxim 60 de persoane (exteriorul stadioanelor, locurile de parcare).

Echipele vor ajunge la stadion la intervale separate de timp. Gazdele cu 75 de minute inaintea meciului, iar oaspetii cu 90 de minute inaintea primului fluier.

Jucatorii celor doua echipe vor iesi de asemenea separat la incalzirea dinaintea meciului, iar mingile vor fi dezinfectate.

Arbitrii vor ajunge la stadion cu 100 de minute inaintea inceperii jocului.



Care sunt normele impuse pentru reluarea competitiilor sportive