Liga 1

SISTEM CONTRA SISTEM. Dumitru Dragomir pierde sefia Ligii, Gino Iorgulescu e noul presedinte al LPF!

Dumitru Dragomir a pierdut joi sefia Ligii Profesioniste de Fotbal, dupa 17 ani in fruntea LPF. Sistemul sau de influenta asupra oficialilor din Liga 1 a fost ingenunchat de sistemul politic condus de Victor Ponta si Liviu Dragnea, membrii al partidului PSD, care au influentat miercuri seara alaturi sistemul de vot in favoarea lui Gino Iorgulescu, alaturi de reprezentantii a zece cluburi. Dragomir a primit si 10 salarii in valoare totala de 150.000 de euro.

Dragomir a pierdut joi cu 11-7 la voturi, in favoarea lui Gino Iorgulescu, devenit de astazi noul presedinte al LPF.

Dragomir a petrecut 17 ani in fruntea LPF si, in cazul in care mai lua un mandat ar fi depasit 20. O schimbare era buna si este bine ca a venit, insa motivul de reticenta este ca presedintia LPF a fost decisa de primul ministru Victor Ponta, alaturi de Liviu Dragnea, unul dintre sefii PSD.

Miercuri seara, aproape de miezul noptii, s-a incheiat o sedinta secreta la Hotelul Residence in care majoritatea reprezentantilor cluburilor din Liga 1 au fost prezenti alaturi de politicienii Victor Ponta si Liviu Dragnea. Acestia din urma au cerut cluburilor sa voteze cu Gino Iorgulescu la sedinta de joi, 14 noiembrie, pentru a-l debarca pe Dumitru Dragomir, ceea ce s-a si intamplat.

La sedinta de miercuri noapte a venit Gino Iorgulescu, alaturi de oficiali de la Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Ceahlaul, Otelul Galati, Petrolul, FC Vaslui , Astra, FC Botosani si Viitorul. In hotel au fost si Victor Ponta si Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost vazut iesind din complexul Residence, la fel si Ioan Niculae de la Astra sau Gheorghe Stefan de la Ceahlaul, cel care l-a propus pe Gino Iorgulescu ca sef al LPF. Pinalty a declarat la iesire ca Dragnea nu face parte din echipa si ca nu stie cine este acesta. Victor Ponta a admis ca a fost la hotel, dar "din intamplare".

Gheorghe Hagi a venit si el miercuri seara la Residence.

Dragomir a declarat miecuri seara ca stie ca a pierdut sprijinul lui Gigi Becali, ceea ce ar fi confirmat de prezenta Stelei la intalnirea de la Residence.

Joi, la vot, fostul vicepresedinte al LPF Sandu Boc a declarat ca toata lumea care a fost in sala sa voteze a fost crispata din cauza intalnirii din ziua precedenta.

In aceasta pagina va tinem la curent cu tot ce este nou de la sedinta de astazi a LPF.

13:11 Gino Iorgulescu este noul presedinte al LPF, acesta invingandu-l pe Dumitru Dragomir cu 11-7.

12:20 Dumitru Dragomir isi prezinta programul in cadrul Adunarii Generale a LPF.

11:57 Zoltan Iasko, presedintele clubului Viitorul patronat de Gica Hagi, a fost adus la LPF de Vincentiu Iorgulescu, fratele lui Gino. 

11:55 Peste cinci minute va incepe sedinta Adunarii Generale in care se va discuta si calitatea de candidat a lui Gino Iorgulescu.

11:49 Gheorghe Stefan "Pinalti" la sediul Ligii: "Vom vota cu Gino si va castiga Gino. 12 voturi va avea".

11:25 Gino Iorgulescu ajunge la sediul LPF: "Nu ma tem ca as putea pierde. Am mai facut-o, insa vrea ca totul sa se desfasoare intr-un cadrul legal".

11:22 Gheorghe Stefan confirma intalnirea de taina de miercuri seara: "Noi ne-am intalnit acolo sa stabilim o strategie pentru viitorul fotbalului romanesc. Vrem sa infiintam Cupa Ligii pentru a mai obtine niste bani din drepturile TV si sa apara o echipa nationala a Ligii U-23 care sa propuna jucatori la prima reprezentativa".

11:15 La sediul Ligii au ajuns si mai multi contestatari ai lui Dumitru Dragomir. Acestia au mai multe mesaje indreptate impotriva actualului presedinte.

10:53 Victor Ponta in urma cu doar cateva zile: "Cunosc ambele lupte pentru LPF si FRF, dar ma tin departe de acestea pentru a nu se interpreta ca ma implic in vreun fel. Important este sa existe o viziune pentru viitor. Nu ascund ca sunt prieten cu Gino Iorgulescu si Gica Popescu".

10:44 La sediul Ligii ajunge si reprezentantul clubului Ceahlaul, Ion Mironas. Celebrul Gheorghe Stefan nu are drept de vot ocupand oficial doar un post de onoare la clubul nemtean.

10:39 Dumitru Dragomir iese la balconul Ligii intr-o scena de Caragiale si atrage atentia in direct la postul sport.ro ca el nu s-a intalnit niciodata cu Adrian Nastase inaintea alegerilor din 2003: "Va rog sa informati lumea corect", le-a transmis Dragomir celor doi reporteri aflati in fata Ligii.

10:35 Alegerile propriu-zise vor debuta cu validarea candidatului Gino Iorgulescu si daca se va trece de aceasta etapa urmeaza validarea procedurii, adica daca se va face prin vot deschis sau va fi secret.

10:33 Ioan Horoba, reprezentantul clubului Gaz Metan Medias, la intrarea in sediul LPF: "Cum cu cine sa votez, cu Victor Ponta, ca el este la putere".

10:28 Cei de la CanCan l-au urmarit pe Gino Iorgulescu in cursul zilei de miercuri, iar acesta s-a intalnit de doua ori cu Ioan Niculae, cu Ionut Negoita, cu Gheorghe Hagi si, surpriza, premierul Victor Ponta, respectiv vicepremierul Liviu Dragnea. Iorgulescu ar beneficia dupa aceasta intalnire

09:00 Dumitru Dragomir a ajuns la sediul LPF si a declarat: "Cum sa nu am emotii, mai ales dupa ce s-a intamplat asta-noapte".



SISTEM CONTRA SISTEM. Dumitru Dragomir pierde sefia Ligii, Gino Iorgulescu e noul presedinte al LPF!