Liga 1

Astra ajunge in playoff dupa 3-2 in restanta cu CSM Poli Iasi

Campioana Astra Giurgiu a castigat, joi seara, restanta cu CSM Poli Iasi din etapa a 23-a, cu 3-2, dupa ce a fost condusa la pauza cu 2-1, meci in urma caruia si-a asigurat calificarea matematica in playoff.

In urma acestui rezultat echipa lui Marius Sumudica urca pe locul al treilea in clasament, cu 41 de puncte, si este matematic calificata in playoff.

Astra o impinge in afara primelor sase pozitii pe Dinamo, echipa care trebuie sa castige duminica seara in deplasare cu Pandurii.

Tot duminica seara se mai joaca Universitatea CraiovaGaz Metan si CFR ClujViitorul, celelalte doua meciuri cu implicatii pentru playoff.

Astra va juca pe teren propriu cu FC Botosani luni seara si giurgiuvenii nu mai pot pierde locul in playoff nici macar cu o infrangere.

Start perfect

Inceputul meciului din Copou a fost unul ideal pentru Astra, cu gol marcat de Daniel Niculae in minutul 12 dintr-o centrare a lui Florea.

Aceasta dupa ce cu doua minute mai devreme golul aceluias Florea fusese anulat corect pentru o pozitie afara din joc.

Astra a dominat jocul pana in finalul primei reprize cand CSM Poli Iasi a intors rezultatul in doar cinci minute.

Mai intai Stefanescu a restabilit egalitatea in minutul 39 cu un sut in poarta goala dupa depasirea lui Lung. Totul a pornit de la o minge trimisa neglijent de Pitian spre propriul portar.

Gazdele au primit penalty in minutul 42 la imprudenta lui Fabricio in marginea careului la un duel cu Bole. Lovitura de la 11 metri a fost transformata de Cristea si iesenii intrau in extremis la cabine cu avantaj pe tabela.

Astra a parut mai degraba incapabila sa reactioneze in primele minute dupa pauza si doar lovitura de la 11 metri primita in minutul 56 la faultul comis de Sato asupra lui Stan i-a deblocat pe giurgiuveni.

Capitanul Sapunaru a adus egalarea, iar Teixeira a facut diferenta in minutul 73 cu un sut plasat din afara careului.



Astra ajunge in playoff dupa 3-2 in restanta cu CSM Poli Iasi