Liga 1

Astra si Steaua au facut un show stelar la Ploiesti

Spectacol fotbalistic de toata frumusetea la Ploiesti în meciul dintre Astra si Steaua, o partida în care s-au marcat sapte goluri. S-a jucat fotbal, s-a facut spectacol într-un meci cu rasturnari de situatie câstigat cu multa truda de trupa lui Laurentiu Reghecampf. Cristi Tanase, Novak Martinovic, Adi Rocha si Raul Rusescu au marcat pentru Steaua, golurile Astrei fiind marcate de Junior Morais si Gabriel Enache

Astra si Steaua au jucat la Ploiesti de parca ar fi fost ultimul meci din istorie. Ambele echipe au alergat ca nebunele înca din primele minute, au presat în continuu la mijlocul terenului si au reusit sa ofere un meci pe cinste. O astfel de partida nu a fost lipsita nici de goluri, nu mai putin de patru fiind reusite în prima repriza.

Scorul a fost deschis în minutul 11 de ploiesteni. Ben Djemia a sutat în fota, mingea a lovit transversala, de unde a ajuns cu noroc la Enache, care l-a învins fara probleme pe Tatarusanu din fata portii.

Zgândariti la orgoliu, stelistii s-au napustit la paorta adversa, renuntând la jocul asezat si constructia migaloasa. Dupa câteva faze periculoase, în minutul 20, Cristi Tanase a restabilit egalitatea cu un sut din prima din interiorul careului, dupa centrarea de pe dreapta a lui Martinovic.

Cu avânt în spate si o pofta tot mai mare de atac, elevii lui Reghecampf au accelerat tot mai mult jocul spre poarta Astrei, si dupa alte trei minute de joc nebun, Martinovic a dus Steaua în avantaj, dupa ce a trimis cu capul la coltul lung centrarea lui Bourceanu din corner.

În minutele urmatoare s-a jucat în acelasi ritm alert, cu o evolutie pe contre ale celor doua combatante, însa fara ocazii mari de gol. Steaua putea ramâne în inferioritate numerica în minutul 34, când Lupu putea vedea al doilea galben pentru un cot în figura aplicat lui Enache, dar Coltescu a acordat doar fault si asta numai la indicatiile arbitrului de rezerva.

Tabela a suferit o noua modificare în minutul 38, când Steaua s-a relaxat nepermis de mult si a fost taxata. Morais a pasat superb din stânga careului la bara a doua, de unde Enache a reluat cu mult efect, Tatarusanu atingând mingea fara sa o scoata de pe cadrul portii.

Steaua putea intra în avantaj la vestiare, însa a avut un gol anulat. Chipciu a primit în careu pe linie cu fundasii adversi, a trimis mingea în plasa, dar de la margine s-a ridicat fanionul pentru offside si Coltescu s-a conformat, anulând reusita ros-albastrilor.

Doar un minut a trecut de la începutul reprizei a doua, ca s-a si marcat înca un gol. Cel mai bun jucator al Astrei, Gabriel Enache, a trecut la statutul de coordonator, a preluat superb în dreapta lânga Filip si a centrat perfect pentru urcarea lui Junior Morais, care a sutat cu pofta în plasa.

Un sfert de ora mai târziu a venit si al saselea gol al partidei, de aceasta data la poarta lui Silviu Lung. Raul Rusescu a iesit la rampa dupa ce nu s-a vazut mai deloc în prima repriza si a egalat din nou situatia pe tabela în minutul 63, în urma unei patrunderi personale de toata frumusetea.

Sarabanda de goluri nu s-a oprit aici. Dupa doar cinci minute de la golul egalizator marcat de Rusescu, Adi Rocha si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, cu primul sau gol în tricoul echipei din Ghencea, într-un meci oficial. Brazilianul a primit pasa de la Tanase, a preluat elegant pe piept în fata portii si a sutat cu mult calm pe lânga Silviu Lung.

Reghecampf a strigat imediat adunarea, stelistii au strâns rândurile si s-au aglomerat în aparare, ceea ce a facut ca jocul de constructie al ploiestenilor sa sufere îndelung. Melinte a ratat ultima sansa de egalare a gazdelor, cu câteva secunde înainte de final, când a trimis cu capal pe lânga tinta centrarea lui Morais.



Astra si Steaua au facut un show stelar la Ploiesti