Liga 1

Astra si Petrolul si-au impartit punctele

Astra Giurgiu a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu Petrolul Ploiesti, fosta concitadina. Astra a deschis scorul prin Takayuki, egalarea venind de la Grozav, dupa ce Bokila a vut un gol anulat.

În fata unui stadion plin la Giurgiu, Astra a primit vizita Petrolului, fosta vecina din Ploiesti, care nu s-a speriat de locul foarte bun ocupat de echipa gazda în clasament. De la înaltimea locului al doilea din Liga 1, Astra privea în jos spre Petrolul, locul 5, si spera sa obtina toate cele trei puncte pe teren propriu.

Tot cu gândul la victorie s-a dus la Giurgiu si Petrolul, iar Gicu Grozav a dat impresia ca este pus pe fapte mari. Patru ocazii uriase de gol a ratat jucatorul Petrolului si al nationalei, spre disperarea unui Cosmin Contra ce astepta prima victorie din mandatul de antrenor la Ploiesti.

Dupa o prima repriza dominata de ploiesteni, repriza a doua a început sub controlul Astrei, care a si deschis scorul în minutul 61. Morais a centrat excelent din corner de pe dreapta, Takayuki a aparut inspirat la lovitura de cap si a trimis imparabil lânga bara din stânga.

Deschiderea scorului a avut un efect puternic asupra Petrolului, trupa lui Cosmin Contra revenindu-si cu greu. Timp de multe minute au controlat gazdele ostilitatile, pentru ca abia spre jumatatea reprizei a doua sa dea semne de viata si petrolistii.

Iar în minutul 77 Bokila a trimis mingea în poarta lui  Silviu Lung, dar Ovidiu Hategan a vazut un fault în atac la duelul cu Gaman si a anulat, sa zicem, pe nedrept golul egalizator al Petrolului. Acesta a venit totusi în minutul 83, dupa un contraatac purtat pe dreapta de Vlad Morar, care a pasat fara sa se uite la Grozav în careu, iar acesta a trimis în plasa de la 11 metri.

 


Astra si Petrolul si-au impartit punctele