Liga 1

Astra Giurgiu pulverizeaza Brasovul cu 5-0

Astra Giurgiu a obtinut, duminica seara, a doua victorie a sezonului in Liga 1, 5-0 pe teren propriu cu FC Brasov, dupa un meci dominat autoritar. Doar in prima jumatate de ora echipa de sub Tampa a tinut pasul cu vicecampioana Romaniei, pentru ca ulterior sa arate ca o echipa candidata la evitarea retrogradarii.

Caldura si-a pus amprenta asupra jocului de la Giurgiu, iar in primele 30 de minute fazele de poarta au fost ca si inexistente, exceptand bara accidentala a lui Laban din minutul trei.

Acesta a executat o lovitura de la colt pe interior si mingea a intalnit bara portii lui Iacob.

Patru minute mai tarziu japonezul Takayuki Seto a aparut la finalizare pe dreapta in careul advers, dar Iacob a iesit bine si a blocat balonul.

Fostul nemtean Constantinescu avea sa iroseasca in minutul 20 ceea ce avea sa fie cea mai mare sansa de gol pentru formatia lui Cornel Talnar. Centrare de pe dreapta, Cristea prelungeste pentru Constantinescu in centru si acesta reia incredibil pe langa poarta.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 33 in urma unei faze fixe. Budescu a trimis in forta din lovitura libera, portarul Iacob a respins in fata si Seto, pe faza, l-a executat pe acesta.

Acelasi Budescu s-a aflat la serviciu si in minutul 40, cand l-a gasit ideal cu o minge pe culoar pe Fatai. Nigerianul a ramas singur cu Iacob, dar nu a reusit sa-l invinga pe acesta.

Fatai a ratat si prima ocazie din partea secunda. La o centrare de pe dreapta nigerianul a incercat o executie spectaculoaas pe spate din foarfeca, insa mingea a trecut peste poarta brasoveana.

Astra avea sa rezolve meciul intr-un interval de doar trei minute prin dubla fundasului Gaman.

Mai intai acesta a transformat o lovitura de la 11 obtinuta de Fatai, jucator busculat in careu de portarul brasovean Iacob.

Gaman a tras pe centrul portii si a dus scorul la 2-0 in minutul 69. Dupa doar trei minute acelasi Gaman a pus latul la bara a doua in urma unui corner si a indeplinit o simpla formalitate.

Inintea dublei semnate de Gaman cei de la Astra au irosit o uriasa ocazie de gol, practic cea mai mare a etapei, cand Oros a reluat din doi metri cu capul peste poarta dupa o noua faza de la coltul terenului.

Pana la final Astra a mai marcat de doua ori. Mai intai Enache a inscris cu un sut la coltul scurt, pentru ca ulterior tot el sa paseze decisiv pentru reusita lui Bukari din finalul meciului.

Brasovul a incheiat meciul in inferioritate numerica dupa ce Vagner a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene, ultimul fiind primit in minutul 89.

Caseta tehnica a meciului:

Astra Giurgiu: Lung - Rus, Gaman, Oros, Junior Morais - Laban, Seto - Enache, Budescu (Bukari '63), De Amorim (Ionita '73) - Fatai (Cristescu '78). Antrenor: Daniel Isaila.

FC Brasov: Iacob - Straut (Enceanu '62), Machado, Leko, Serginho - Vagner, Diogo Santos (Aganovici '73), C. Munteanu, C. Cristea - Grigorie - M. Constantinescu (Buga '55). Antrenor: Cornel Talnar.

Cartonase galbene: Vagner '42, '88, Diogo Santos '45, Munteanu '68, Iacob '68

Cartonas rosu: Vagner '88

Arbitri: Marcel Birsan - Vladimir Urzica, Mircea Girgoriu - Dragos Istrate

Observatori: Sorin Boca, Constantin Statescu.



Astra Giurgiu pulverizeaza Brasovul cu 5-0