Liga 1

Astra-Otelul 1-1, Steaua si mai aproape de titlu

Astra Giurgiu s-a impiedicat din nou in campionat, pierzand doua puncte importante in lupta pentru titlu, dupa 1-1 cu Otelul Galati pe teren propriu. Astra a inceput bine jocul, cu un gol marcat in primele minute, insa formatia lui Ewald Lienen a echilibrat jocul si a plecat cu un punct de pe terenul viceliderului.

Meciul a inceput, practic, de la 1-0 in favoarea giurgiuvenilor, dupa ce lusitanul Yazalde a reluat in plasa o minge ricosata din bara, la sutul lui Karim Yoda.

Otelul a raspuns prin executia de la distanta a lui Florin, care nu a putut fi reluata periculos de Alexandru Tudorie, aflat pe respingere (13). Sapte minute mai tarziu, Tudorie a solicitat penalti in urma unui duel purtat cu Paul Papp in suprafata de pedeapsa. Arbitrul i-a acordat, in schimb, un avertisment pentru simulare.

Marquinhos a fost o idee mai convingator, la mijlocul reprizei, cand a scos lovitura de la 11 metri si a transformat cu siguranta pentru 1-1.

Cu cateva secvente inainte de finalul primei reprize, Yazalde a scapat singur cu portarul Otelului, dar nu a reusit sa treaca in dribling de Mauro Goicoechea.

In minutul 55, Astra Giurgiu a primit, de asemenea, un penalti la interventia neregulamentara a lui Cristian Sarghi asupra lui Yazalde. Karim Yoda, insa, nu a fost la fel de exact de la punctul cu var si scorul a ramas neschimbat.

Astra s-a mentinut in atac, iar Seto a trecut foarte aproape de golul izbavitor, cu douazeci de minute inainte de final, cand Florin Lovin a intervenit de pe linia portii la lovitura de cap a niponului.

Astra Giurgiu: Coman - Matel, Papp (Enache 46), Ben Youssef, Junior Morais – Cristescu, Takayuki - L. Iorga (De Amorim 46), Yoda (Al. Ionita 76), Bukari - Yazalde

Otelul Galati: Goicoechea - Miselaricu, Sarghi, Prestia, D. Popescu - Giurgiu, Cooper, Lovin (I. Filip 84) - Astafei, Tudorie, Marquinhos (Zaharia 75)

Cartonase galbene: M. Cristescu 12, Ben Youssef 63/ Al. Tudorie 21, Sarghi 52, A. Cooper 69, D. Popescu 85

Cartonase rosii: -

Stadion: Marin Anastasovici



Astra-Otelul 1-1, Steaua si mai aproape de titlu