Liga 1

ASA Tirgu Mures bate la Botosani si pune presiune pe Steaua

ASA Tirgu Mures s-a apropiat din nou la 4 puncte de Steaua in clasamentul Ligii 1, dupa victoria scurta inregistrata la Botosani, scor 2-1, in primul joc al etapei a 23-a. Vineri, botosanenii au asistat la doua eclipse: eclipsa solara, din preajma pranzului, si eclipsa de forma pe care o traverseaza echipa lui Leo Grozavu. 

Startul de meci s-a evidentiat printr-un presing sufocant al gruparii botosanene, care nu si-a lasat adversarul sa iasa din propria jumatate. Tactica adoptata de elevii lui Leo Grozavu, insa, nu a generat ocazii la poarta aparata de Stancioiu.

Oarecum contrar cursului jocului, ASA Tirgu Mures a deschis scorul prin Zicu, in minutul 29. Sepsi a patruns bine pe stanga si a centrat in fata portii, de unde bulgarul Manolov a deviat decisiv pentru Ianis Zicu, care nu putea rata din 2-3 metri, singur cu Curileac.

Liviu Ciobotariu, antrenorul lui ASA, a inceput sa isi ia masuri serioase de precautie in partea secunda a meciului. Au iesit, pe rand, Gabi Muresan (46) si marcatorul golului, Ianis Zicu (57). Gonzalez si Patrice Feussi le-au luat locul primilor.

Si a fost pedepsit, exact cum se intampla in perioada cand activa pe banca celor de la FC Vaslui.

In minutul 69, Nelut Rosu a anuntat golul egalizator cu o lovitura de cap ce a trecut putin pe langa vinclul din dreapta.

La urmatorul atac, Croitoru a trimis plasat din lovitura libera, Stancioiu a respins in fata, iar Florin Acsinte nu l-a iertat din apropiere.

Pe fondul unei relaxari in defensiva, Botosaniul a incasat un nou gol, rapid, in minutul 76. Marius Constantin a readus-o pe ASA in avantaj la capatul unei faze fixe.

FC Botosani: Curileac - Acsinte, Ngadeu, Tincu, Porret (Sg. Homei 38) - Bordeianu, Vasvari (N. Rosu 53), M. Croitoru - Ivanovici, Hadnagy, Martinus (A. Svichi 87)

ASA Tg. Mures: Stancioiu - Hanca, Bejan, M. Constantin, Sepsi - Bruno, Voiculet, G. Muresan (Gonzalez 46) - Zicu (Feussi 57), Manolov (M. Axente 85), Bumba

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: Martinus 58, Croitoru 90/ M. Constantin 21, Cl. Voiculet 50, Hanca 61, Szekely 82 (de pe banca de rezerve)

Cartonase rosii: -

Stadion: Municipal (Botosani)



ASA Tirgu Mures bate la Botosani si pune presiune pe Steaua