Liga 1

ASA invinge Gazul si urca pe podium

ASA Tirgu Mures a invins Gaz Metan, scor 2-0, in meciul de deschidere al etapei a 14-a. Muresenii au sarbatorit cu o victorie clara implinirea a 50 de ani de la infiintare, cu oaspeti de seama in tribunele stadionului Transil. Ladislau Boloni, unul dintre acestia. Claudiu Bumba si Ioan Hora au punctat pentru urcarea pe podium a nou-promovatei. Pustai trece de echipa pe care a pregatit-o o buna perioada, in timp ce postul lui Cristi Dulca este pus in pericol de la o etapa la alta.

Muresenii au deschis scorul rapid, la 8 minute distanta de primul fluier al centralului Marcel Birsan. Sepsi a centrat perfect in marginea careului mic, iar Bumba a aparut nemarcat si a pus latul la coltul lung, imparabil pentru portarul slovac al Mediasului.

La mijlocul reprizei, oaspetii au scapat cu fata curata la o reluare cu capul a lui Mircea Axente de langa Sergiu Muth.

In minutul 29, albanezul Llullaku a trimis razant cu bara transversala de la aproximativ 30 de metri.

Axente a pus capat primei parti cu un sut din intoarcere din marginea careului, la care Buchta nu a intampinat probleme mari in a retine.

Partea secunda a debutat cu acelasi Axente in postura de finalizare. Atacantul ASA-ului a fost blocat in ultimul moment de omul de baza al apararii mediesene, Sergiu Muth.

Nou-promovata si-a apropiat victoria, in minutul 68, cand Ioan Hora a agitat plasa portii cu o executie de senzatie, la care Buchta nu a avut cum sa intervina.

In ultimul minut, Bumba a trecut pe langa dubla in urma unei executii speculoase de la 25 de metri.

ASA Targu Mures (4-2-3-1): Stancioiu – Velayos, M. Constantin, Bejan, Sepsi – Gorobsov, Bumba – Hora, Goga (Voiculet 75), Zicu (B. Martins 57) – Axente (Henrique 66)

Gaz Metan (4-2-3-1): Buchta – Cretu, Muth, Mujdragic, Buzean – Tahar, Cristea (Figliomeni 73) – Llullaku (Roberto 70), Curtean, C. Petre – D. Roman (Tarnovan 46)

Arbitri: Marcel Birsan (central) - Mircea Grigoriu, Vlad Barleanu (asistenti) - Dorian Miclosina (rezerva)

Cartonase galbene: Gorobsov 76/ Curtean 22, Roberto 84

Cartonase rosii: -

Stadion: Transil



ASA invinge Gazul si urca pe podium