Liga 1

Academica – FCSB 0-2. Victorie adusa pe finalul meciului

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Golurile marcate de Man si Morutan au adus victoria pentru FCSB in deplasare cu Academica Clinceni, luni seara, in epilogul etapei a 7-a in CASA Liga 1.

Un succes conturat dupa minutul 85, cand Man si Morutan au facut diferenta pentru FCSB.

Academica Clinceni pierde primul meci dupa cinci etape, iar FCSB revine pe locul doi in clasament.

FCSB a dominat teritorial meciul in prima parte, fara insa a trimite vreun sut pe spatiul portii.

Cea mai mare ocazie a apartinut ros-albastrilor la sutul lui Tanase in transversala. O executie in minutul 19 aparuta pe un fond total de dominare.

Academica Clinceni s-a aparat organizat si a reusit sa blocheze majoritatea actiunilor ofensive ale ros-albastrilor echipati la Calarasi in alb complet.

Raul Rusescu a intrat din minutul 46 la Academica Clinceni, revenind in Liga 1 chiar impotriva fostei sale echipe din fotbalul romanesc.

FCSB a continuat sa macine in gol, pericolul la poarta lui Valceanu fiind adus de tanarul Octavian Popescu.

Jucatorul intrat la pauza a luat o faza pe cont propriu in minutul 56. Acesta a patruns in careu si a cautat coltul lung cu un sut din actiune.

Cea mai mare ocazie pentru FCSB a fost ratata in minutul 70 de Morutan. Excelent gasit de Cretu cu o centrare in sase metri, Morutan a trimis cu latul pe langa poarta.

Faza controversata in minutul 75 cand Cristea l-a oprit prin fault pe Rusescu in postura de ultim aparator. Fundasul de la FCSB a primit doar cartonas galben spre nemultumirea celor de la Academica.

FCSB a deschis scorul in minutul 86 dupa o faza pe cont propriu luata de Man in careul advers. Acesta l-a intors pe Patriche in doua randuri si apoi l-a invins pe Valceanu cu un stang in forta sub bara. De remarcat si pasa oferita de Tanase.

A 6-a reusita a sezonului pentru Dennis Man, jucator care l-a egalat in clasamentul golgeterilor pe bosniacul Elvir Koljic (Craiova).

In minutul 89 cei de la FCSB s-au desprins pe tabela prin reusita lui Morutan. Acesta a gasit coltul lung cu un sut din interiorul careului. A doua reusita a sezonului pentru tanarul jucator adus de la Botosani.

Caseta tehnica

Academica: Vâlceanu - Pashov, Jutric, Patriche, M. Dobrescu - Cebotaru, Cascini (Dumitriu 82’) - Cordea, Chunchucov (Boiciuc 71’), Petrescu (Achim 46’) - Andronic (Rusescu 46’).

FCSB: Vlad - Creţu, Cristea, Miron, Panţîru – Ov.Popescu (Perianu 46’), Moruţan, Tănase, Man, Buziuc (Oct.Popescu 46’) - Buş (Vina 65’).

Cartonase galbene: Cordea 39’, Cascini 59’, Patriche 78’ / Man 67’, Cristea 75’.

Arbirtu: Adrian Cojocaru.



Academica – FCSB 0-2. Victorie adusa pe finalul meciului