Fotbal European

Top 15 de transferuri fantoma in fotbalul european

Au fost transferati pe sume importante si au avut parte de prezentari oficiale, insa niciodata n-au apucat sa joace pentru echipele respective.

Va prezentam mai jos un top al celor mai fantomatice transferuri din fotbalul european:

(1)    Obi Mikel a fost prezentat in 2006 la Manchester Untied, jucatorul nigerian acum in varsta de 33 ani a fost directionat catre Chelsea si n-a apucat sa joace niciodata pe Old Trafford in tricoul lui United.

(2)    Rodrigo a ajuns la Real Madrid dupa ce impresionase la Deportivo la Coruna, insa n-a jucat niciun minut pentru formatia din capitala Spaniei.

(3)    Brazilianul Keirrison a semnat pentru cinci ani cu Barcelona, dar n-a pus niciodata piciorul pe Nou Camp. A fost imprumutat la Benfica, Fiorentina, Santos, Cruzeiro si Curitiba.

(4)    Jonny ajungea la Atletico Madrid in 2018 pentru 7 milioane de de euro, insa n-a apucat sa debuteze in tricoul formatiei spaniole fiind cedat la Wolverhampton pentru 20 milioane de euro, club pentru care evolueaza si in prezent.

(5)    Demichelis incepea pregatirea pentru sezonul 2013/2014 alaturi de Atletico Madrid, unde a ajuns gratis, dar n-a jucat niciun minut la aceasta echipa fiind cedat pentru 5 milioane de euro la Manchester City.

(6)    Roberto Ayala si-a incheiat contractul cu Valencia in 2007 si a fost prezentat la Villarreal, dar n-a jucat niciodata pentru Submarinul Galben. Real Zaragoza i-a platit clauza de reziliere in valoare de 6 milioane de euro.

(7)    Antonio Cassano a semnat in 2017 cu Hellas Verona, doar pentru a-si anunta retragerea din fotbal cateva zile mai tarziu.

(8)    Jota si Santos Borre au fost prezentati impreuna la Atletico Madrid in 2015, dar niciunul n-a apucat sa joace pentru echipa spaniola.

(9)    Aventura lui Skrtel la Atalanta s-a incheiat dupa doar 21 de zile in 2019. Contractul acestuia a fost desfacut din cauza unor nereguli medicale.

(10)  Real Madrid s-a inteles in 2003 cu Independiente pentru transferul lui Gabriel Milito in schimbul a 4 milioane de euro. Intelegerea a fost rupta si jucatorul argentinian a semnat cu Zaragoza, pentru a ajunge mai apoi la Barcelona, rivala madrilenilor.

(11)   In 2010 Kevin Prince Boateng a semnat cu Genoa, insa intelegerea a cazut dupa doar cateva saptamani. Pe fir intrase AC Milan, echipa pentru care a evoluat pana in 2013.

(12)   Croatul Robert Jarni a facut in 1998 obiectul unei mutari halucinante. Transferat de Coventry City de la Betis in schimbul a 2.6 milioane de lire sterline, fundasul stanga avea sa revina in Spania la Real Madrid pentru 3.4 milioane de lire sterline fara sa fi jucat vreun minut in Anglia.

(13)   Christian Vieri a semnat cu 13 echipe in cariera, dar n-a apucat sa evolueze decat pentru 12 dintre acestea. La Sampdoria doar a fost prezentat pe 6 iulie 2006 si n-a jucat niciun minut, plecand la Atalanta in 29 august pentru un salariu de 1.500 de euro pe luna.

(14)   Putini probabil isi mai aminteste de Edwin Congo, jucatorul columbian pe care regretatul Lorenzo Sanz l-a adus la Real Madrid in 1999 de la Once Caldas pentru 5 milioane de euro. Niciun minut n-a jucat acesta pentru Real Madrid, fiind imprumutat la mai multe echipe inainte de a fi cedat definitiv in 2002 la Levante.

(15)   Luis Figo a facut in 1995 obiectul unei dispute dupa ce a semnat cu Parma si cu Juventus dupa sase ani petrecuti la Sporting Lisabona. Suspendat doi ani in fotbalul italian, Figo a ajuns astfel la Barcelona unde a jucat pana in 2000. Real Madrid i-a platit clauza de 62 de milioane de euro declansand unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria moderna a fotbalului.



Top 15 de transferuri fantoma in fotbalul european