Fotbal European

Slavia Praga a refuzat să joace un amical cu o echipă care a întâlnit o echipă din Rusia

Sursă foto: https://twitter.com/slaviaofficial

Echipa cehă Slavia Praga a amânat amicalul programat pe 4 februarie cu Slovan Bratislava.

Aceasta după ce Slovan Bratislava a acceptat să dispute un meci de pregătire contra formației ruse Dinamo Moscova, în contextul războiului din Ucraina, anunță publicația Le Figaro.

Decizia celor de la Slavia Praga a venit la câteva ore după amicalul dintre Slovan Bratislava și Dinamo Moscova, meci disputat în Qatar și care a fost câștigat cu 2-1 de echipa din Rusia.

”Am decis să nu mai disputăm amicalul contra celor de la Slovan Bratislava”, se arată într-un comunicat al echipei Slavia Praga pe rețeaua X.

În locul amicalului cu Slovan Bratislava echipa din capitala Cehiei va disputa un alt meci amical contra unui adversar care va fi stabilit ulterior și încasările respectivului meci vor fi donate pentru ajutorarea Ucrainei, a anunțat Jaroslav Tvrdik, patronul echipei Slavia Praga.

”În preliminariile Europa League am jucat împotriva echipelor din Ucraina și am auzit povești despre atrocitățile de război de la oameni care au venit direct de pe câmpul de luptă”, a transmis patronul Slaviei în susținerea deciziei de a nu mai juca împotriva celor de la Slovan Bratislava.



Slavia Praga a refuzat să joace un amical cu o echipă care a întâlnit o echipă din Rusia