Fotbal European

Pandemia de coronavirus prabuseste valoarea transferurilor din fotbal

Sursă foto: https://www.premierleague.com

Intreruperea competitiilor de fotbal pe fondul pandemiei de coronavirus antreneaza consecinte economice severe asupra sportului rege.

Valoarea transferurilor de jucator in cele cinci campionate principale ale Europei a scazut cu pana la 30 de procent, arata o cercetare realizata de Centrul International de Studii a Sportului din Neuchatel (Elvetia).

Astfel, valoarea totala a transferurilor de jucatori in cele cinci campionate analizate (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga si Ligue 1) s-ar reduce cu 28 % de la 32.7 la 23.4 miliarde de euro, in conditiile in care niciun meci nu se va disputa si niciun contract nu va fi prelungit pana la finalul lunii iunie, anunta publicatia belgiana Le Soir.

Cluburi de top vor pierde sume importante din cota existenta, dupa cum urmeaza: 302 milioane de euro in cazul celor de la PSG (-31.4%), 350 milioane de euro in cazul lui Real Madrid (-31.8%) si 366 milioane de euro in cazul Barcelonei (-31.3%).

Cea mai afectata echipa dintre cele cuprinse in studiul de mai sus ar fi Olympique Marseille din Franta, care ar inregistra o scadere a valorii transferurilor de 38 de procente, ceea ce ar insemna 97 milioane de euro.

La polul opus, echipa cu cea mai mica pierdere ar fi Stade Brestois, de asemenea din prima liga franceza, cu doar 16 procente in minus.

Acelasi Centru International de Studii a Sportului din Neuchatel a analizat jucator cu jucator si a estimat ca valoarea de piata a francezului Paul Pogba de la Manchester United s-ar reduce de la 65 milioane de euro la 35 milioane de euro.



Pandemia de coronavirus prabuseste valoarea transferurilor din fotbal