Champions League

Veste șoc din partea UEFA. Ce se întâmplă din sezonul următor al cupelor europene

Sursă foto: https://www.facebook.com/farulconstanta/

UEFA pregătește modificarea regulamentului cupelor europene din sezonul următor, 2024/2025. O decizie care va afecta țările cu performanțe modeste, printre care și România.

În prezent dacă o echipă este eliminată într-un tur preliminar din Liga Campionilor sau Europa League, aceasta nu înseamnă părăsirea cupelor europene.

Există continuitate în competiția inferior valorică. Din sezonul următor această regulă nu se va mai aplica, eliminarea dintr-o competiție însemnând finalul drumului pentru respectiva echipă.

De actuala regulă a profitat din plin campioana României în ultimii ani. CFR Cluj a început de fiecare dată în preliminariile Ligii Campionilor și a sfârșit a continua fie în grupele Europa League, fie în Conference League, după introducerea acestei a treia competiții.

Noua regulă se va aplica și la nivelul fazei grupelor din Liga Campionilor, unde până acum echipele clasate pe locul al treilea continuau în Europa League.

FC Sevilla a ajuns să câștige Europa League sezonul precedent având un asemenea traseu, lucru pe care UEFA nu-l mai agreează.



Veste șoc din partea UEFA. Ce se întâmplă din sezonul următor al cupelor europene