Champions League

Triunghiul de aur sau BBC-ul de la Real Madrid. Titluri elogioase in presa internationala dupa macelul de la Gelsenkirchen

Real Madrid a impresionat de la prima si pana la ultima minge jucata, miercuri seara, la Gelsenkirchen in fata lui Schalke, totusi a patra echipa din Bundesliga.

Fosta campioana a Europei s-a impus de o maniera categorica, scor 6-1, toate golurile formatiei spaniole fiind marcate de trei jucatori: Karim Benzema, Gareth Bale si Cristiano Ronaldo.

Fiecare dintre acestia si-a trecut in cont cate o dubla si o pasa decisiva, iar Real Madrid a ajuns la 26 de goluri in Champions League in acest sezon.

De departe formatia spaniola are cel mai bun atac din Liga, urmata de Paris Saint Germain (20), Bayern Munchen (19) si FC Barcelona (18).

Cristiano Ronaldo l-a depasit pe Zlatan Ibrahimovic in topul marcatorilor.

[news-105089]

Presa internationala nu a uitat sa elogieze succesul de rasunet al fostei campioane a Europei.

"Triunghiul de aur" a titrat France Football cu referire la dubla celor trei magnifici din atacul Realului.

Cotidianul L'Equipe a mers pe aceeasi linie si a scris ca "Madridul este un regal", adaugand in completare ca "la revenirea lui Cristiano Ronaldo dupa suspendare echipa Real Madrid si-a dublat victoriile pe pamant german devenind totodata prima echipa straina care marcheaza sase goluri in Germania".

"BBC este cel mai adevarat atac", au mai scris cei de la L'Equipe in cronica meciului de la Gelsenkirchen.

Presa germana a inghitit cu amaraciune dupa infrangerea lui Schalke, una considerata "rusinoasa" asa cum au scris cei de la Bild.

"Dupa acel 0-4 incasat de Leverkusen in fata lui PSG nu credeam ca poate exista ceva mai rau de atat. Eroare. Schalke a suferit o infrangere si mai rusinoasa, iar Real Madrid a adus-o la realitate cu un atac Bale-Benzema-Ronaldo care s-a comportat la nivel mondial maxim", au mai scris cei de la Bild.

Victoria Realului a ajuns pana in Argentina, unde publicatia Ole a titrat: "S-a incheiat primul set". Sud-americanii amintesc ca singurul care s-a ridicat la nivelul partidei a fost atacantul olandez Klaas-Jan Huntelaar, cel care a reusit in finalul partidei golul de onoare al gazdelor.

Jocul de cuvinte inceput de L'Equipe a fost preluat si de presa engleza, publicatia Mirror punand pe prima pagina: "BBC2, Bale, Benzema si Cristiano au marcat cate o dubla distrugand-o pe Schalke".



Triunghiul de aur sau BBC-ul de la Real Madrid. Titluri elogioase in presa internationala dupa macelul de la Gelsenkirchen