Champions League

Salvata de doi debutanti

Steaua Bucuresti a intrat in forta in preliminariile Ligii Campionilor, castigand cu 2-0, marti seara, meciul din Turul 2 jucat pe terenul slovacilor de la Trencin. Steaua a avut un inceput in care nu a intrat in careul advers timp de 30 de minute, era sa primeasca gol, dar in partea secunda a fost cu un cap peste.  Totul s-a schimbat pentru Steaua in momentul in care a intrat pe teren un jucator relativ anonim pana acum, Hamroun, aflat la debut, cel care avea sa obtina lovitura libera de la primul gol si sa il inscrie pe al doilea. Debutantul Hamroun a fost introdus pe teren de un alt debutant, ce e drept doar in cupele europene, Mirel Radoi. Patru oameni au parut pe teren ca si-au dorit victoria pentru Steaua: Adi Popa, Tade, Hamroun si Tamas. In aceasta vineri, de la ora 13:00, Steaua isi va afla potentiala adversara din turul 3 preliminar.

Steaua a inceput cu Tade titular, la nici 24 de ore dupa ce acesta fusese transferat. Acest lucru a aratat foamea din atac pe care o avea Mirel Radoi. Chiar daca nu a dat vreun gol, Tare s-a facut remarcat. El a avut prima patrundere spre careul lui Trencin, sutand mult peste, iar in partea a doua a trimis o pasa la golul al doilea inscris de Hamroun.

Primele 30 de minute nu au fost usoare pentru Steaua. Echipa a fost dominata de gazde, doar la posesie insa, Slovacii au aratat ca nu prea stiu ce sa faca in careu, iar apararea Stelei a stat pe picioare, desi uneori a tremurat in fata actiunilor individuale adverse. Cu toate acestea, echipa romana nu a intrat in careul advers decat dupa 30 de minute. Indirect, din declaratiile lui Nicusor Stanciu de dupa meci, nu am gresi daca am spune ca Steaua a intrat pe teren, in prima repriza, "la misto". Pentru ca asa a fost. 

Tade a fost singurul care a presat, Adi Popa s-a agitat, Tamas s-a enervat semn ca ii  pasa cat de cat. Si cam atat.

[news-114748]

Prima repriza nu avea sa se incheie intr-un stil anost. Steaua avut in minutul 35 un gol anulat pentru ofsaid la Varela. Imediat dupa, banca Stelei a explodat, un aparator al lui Trencin parand ca atinge in careu cu mana o minge sutata de Chipciu. Din reluarile tv nu s-a putut stabili daca deciziile respective au fost discutabile.

Steaua a scapat de gol ca prin urechile acului

Fazele Stelei au fost compensate imediat de gazde. Trencin a fost aproape in doua ocazii, spre finalul primei reprize, sa marcheze. Guilherme a scos de pe linia portii un sut apatic al gazdelor, care trecuse cumva de portarul Cojocaru. Apoi, acelasi Cojocaru a fost la un pas sa primeasca gol, dupa un sut trimis din apropierea portii, insa a fost ajutat de noroc si a respins in corner o minge care ii putea trece printre picioare.

Repriza intai s-a incheiat cu o victoria "la puncte", dar nu si pe tabela, pentru Trencin. Nimic nu parea sa anunte ceea ce avea sa se petreaca in partea a doua. 

Hamroun, decisiv si dinamic

Radoi a operat in minutul 56 o schimbare decisiva. A intrat Hamroun in locul lui Chipciu, care nu facuse nimic. In trei minute de joc, Hamroun a facut trei faze de joc. Era ceea ce avea nevoie Steaua: curaj, dinamism, tehnica. 

Hamroun a obtinut o lovitura libera lateral stanga, care avea sa duca la deschiderea scorului. Stanciu a executat, portarul lui Trencin a fost prost plasat, iar mingea trimisa doar spre poarta de jucatorul Stelei s-a dus in plasa nestingherita. Era minutul 60.

In minutul 67, Hamroun avea sa isi treaca si el numele pe tabela. El a inscris din lasa lui Adi Popa, la randul sau servit foarte bine in careu de Tade. Popa s-a trezit cu mingea in careu de la Tade si a centrat in forta, in fata portii, catre Hamroun, care a marcat sec. A fost debutul acestui jucator la Steaua. 

Dupa aceste goluri, Trencin s-a stins definitiv, iar Steaua a tinut de minge fara emotii. 

In acest meci, Steaua a aratat bine fizic si este gata pentru returul de pe 22 iulie, de la ora 21:30, la Bucuresti.

AS Trencin: Semrinec - Cogley, Ramon, Rundic, Madu - Ibrahim (Koolwijk '79), Lobotka, Bero - Guba (Wesley '59), Jairo, Van Kessel. Antrenor: Martin Sevela.

Steaua: Cojocaru - Papp, Tamas, Varela, Guilherme - Muniru, Breeveld (Tahar '81) - A. Popa, N. Stanciu, Chipciu (Hamroun '59) - Tade (Tudorie '87). Director sportiv: Mirel Radoi.

Cartonase galbene: Madu '51, Wesley '63, Ibrahim '75 / Tamas '63, Hamroun '64, Breeveld '75Salvata de doi debutanti