Champions League

Steaua a incalcat regulamentul UEFA al Ligii Campionilor

Regulamentul Ligii Camponilor UEFA (sezonul 2012/2013) scrie ca inaintea unui meci in Champions League cluburile TREBUIE sa sustina o conferinta de presa. Acest aspect a fost omis de oficialii Stelei, dar si de cei ai lui Vardar, inainte de partida de marti. Iata ce spune regulamentul UEFA.

La punctul 2.3 din regulamentul sezonului actual, la pagina 51 din capitolul "Prevederi Media" se afla articolul 2.3 care spune:

"Fiecare club trebuie sa sustina o conferinta de presa inainte de meci. Cele doua conferinte de presa trebuie sa fie aranjate de comun acord intre cele doua cluburi si UEFA, pentru ca presa sa aiba acces la ambele. Conferintele de presa nu trebuie sa inceapa mai tarziu de ora locala 20:00 si trebuie sa fie organizate in interiorul stadionului in care are loc partida, cu exceptia hotararii cu UEFA a unei locatii alternative. La fiecare conferinta de presa trebuie sa ia parte cel putin un antrenor sau un manager plus un jucator, de preferat doi", scrie UEFA.

La meciul Steaua - Vardar nu s-a organizat nici o conferinta de presa, nici din partea gazdelor si nici a oaspetilor. Laurentiu Reghecampf a declarat marti ca nu exista obligatia UEFA in acest sens, insa lucrurile nu stau asa. Regulamentul UEFA obliga la conferinte de presa.



Steaua a incalcat regulamentul UEFA al Ligii Campionilor