Champions League

Programul zilei in Liga Campionilor si calcule pentru calificare

Liga Campionilor programeaza marti seara primele jocuri din etapa a 5-a si mai jos va prezentam toate calculele pentru calificarea in optimile de finala.

Grupa E
19:00 BATE Borisov-Bayer Leverkusen
21:45 FC Barcelona-AS Roma

Fara doar si poate meciul de pe Nou Camp este afisul serii de marti in Liga Campionilor. Barcelona se califica in optimi cu un egal, dar isi poate asigura matematic locul in optimi si in cazul unei infrangeri cu conditia ca Leverkusen sa nu castige in Belarus. AS Roma are cinci puncte, dar poate pierde locul secund in cazul unei infrangeri la Barcelona, iar cealalta partida nu se termina la egalitate. BATE-Leverkusen este de asemenea un meci pentru calificarea in optimi, insa ambele echipe isi pot lua adio de la locul doi cu o remiza daca Roma se impune la Barcelona.

Grupa F
21:45 Bayern Munchen-Olympiakos Pireu
21:45 Arsenal-Dinamo Zagreb

La Munchen se intalnesc primele doua echipe din clasament intr-un meci care va decide primul loc. Bayern porneste detasat cu prima sansa la victorie, in timp ce grecii vor incerca sa se opuna super ofensivei lui Pep Guardiola. Ambele echipe merg in optimi cu o remiza de catifea. O vom avea? Arsenal nu are decat varianta victoriei cu Dinamo Zagreb pentru a spera la continuarea aventurii in Europa si dincolo de luna decembrie. Tunarii mai pot prinde locul doi cu doua victorii in ultimele doua meciuri.

Grupa G
21:45 FC Porto-Dinamo Kiev
21:45 Maccabi Tel Aviv-Chelsea

Porto conduce grupa si are nevoie doar de un egal pentru a se mentine pe primul loc inaintea ultimei etape si a obtine calificarea in optimi. Echipa lui Jose Mourinho este obligata sa obtina cel putin un punct din deplasarea cu Maccabi, echipa pe care doar un miracol o mai poate salva de la eliminare. Chelsea se califica in optimi daca se impune cu Maccabi, iar Dinamo Kiev nu castiga cu Porto. Gruparea israeliana este singura formatie fara punct in actuala editie si are cel mai slab golaveraj (-10).

Grupa H
19:00 Zenit-Valencia
21:45 Lyon-Ghent

Zenit, deja calificata in optimi de finala cu 12 puncte din tot atatea posibile, primeste vizita Valenciei, formatie pentru care un succes la Sankt Petersburg ar echivala in mare masura cu asigurarea locului secund. Pentru Lyon meciul cu belgienii de la Gent este unul de totul sau nimic in perspectiva locului trei de Europa League.

Echipe calificate dupa primele patru etape: Real Madrid, Manchester City, Zenit.



Programul zilei in Liga Campionilor si calcule pentru calificare