Champions League

Noile repere ale lui Mircea Lucescu

Victoria de rasunet obtinuta de Mircea Lucescu si Sahtior în fata lui Chelsea arata în spate si niste cifre interesante. Iata-le mai jos. Il Luce a mai miscat niste rotite.

Mircea Lucescu a reusit prima victorie din istoria lui Sahtior în fata unei echipe din Anglia, în cupele europene. Pâna la succesul contra lui Chelsea, Sahtior avea trei înfrângeri si un egal, jucînd cu Arsenal în Liga Campionilor 2000-2001 si 2010-2011, precum si în Liga Europa 2008-2009 si 2009-2010 cu Tottenham Hotspur si respectiv Fulham.

Sahtior este neînvinsa în  ultimele patru partide de Liga Campionilor. Ultimul insucces a avut loc în noiembrie 2011, 2-0 acasa cu Porto.

Il Luce a adus un record negativ lui Chelsea. Este pentru prima oara în istoria clubului englez când pierde doua din primele trei partide jucate în grupele Ligii Campionilor.

Sahtior a marcat golurile cu numerele 100 si 101 primite de Chelsea în istoria sa din Liga Campionilor, ducându-i pe albastri alaturi de Manchester United si Arsenal printre echipele englezesti care au trecut de borna 100 ca goluri încasate în CL.

Sahtior se afla în Liga Campionilor pentru al optulea sezon, dar a fost eliminata de sase ori din grupe. În Ucraina doar Dinamo Kiev are mai multe aparitii pe aceasta scena, 14.

Mircea Lucescu a adus cea mai buna performanta a clubului din Liga Campionilor, sferturi de finala în 2011, acolo unde a fost eliminata cu scorul cumulat de 6-1 de echipa care a si câstigat trofeul, FC Barcelona.



Noile repere ale lui Mircea Lucescu