Champions League

Mircea Lucescu, victorie in Tara Bascilor cu Real Sociedad

Start perfect de sezon european pentru Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, care s-a impus in deplasarea de la San Sebastian. Meciul a fost arbitrat de o brigada din Romania cu Ovidiu Hategan la centru.

Minerii din Donetk au castigat cu 2-0, in deplasare, in fata bascilor de la Real Sociedad, echipa care a revenit in Champions League dupa un deceniu de la ultima participare.

Golurile campioanei Ucrainei au fost marcate in partea secunda a jocului, dupa ce in finalul primei reprize gazdele au solicitat o lovitura de la 11 metri la interventia lui Srna asupra lui Prieto. Centralul Ovidiu Hategan a judecat insa foarte bine faza si a dictat lovitura libera pentru gazde din afara careului.

Mai intai Sahtior a avut un gol anulat la Taison pe motiv de offside in minutul 63. Doua minute mai tarziu plasa portii gazdelor a fost scuturata din nou, iar golul lui Teixeira a fost validat si Sahtior trecea in avantaj.

Srna a patruns pe dreapta si a pasat pe jos in careu, iar Douglas Costa a deviat subtil pentru sutul in forta trimis de Teixeira.

Acelasi Teixeira avea sa faca liniste printre cei aproape 28.000 de suporteri basci prezenti pe Anoeta din San Sebastian cu reusita din minutul 87. A fost o faza personala a brazilianului finalizata cu sut la coltul lung.

Gazdele au dominat inceputul meciului cand au ratat si o buna ocazie prin capitanul Xavi Prieto, acesta reluand putin peste poarta in urma unui corner. De asemenea, in partea secunda Real Sociedad a trimis de doua ori in bara portii lui Pyatov.



Mircea Lucescu, victorie in Tara Bascilor cu Real Sociedad