Champions League

Mircea Lucescu la meciul 100 in Liga Campionilor. Tehnicianul contesta statistica UEFA

Sahtior Donetk intalneste miercuri seara pe Malmo in Grupa A din Liga Campionilor, iar pentru antrenorul Mircea Lucescu meciul are o conotatie speciala dincolo de importanta celor trei puncte.

Mircea Lucescu va bifa meciul cu numarul 100 in Liga Campionilor si va deveni al cincilea antrenor care atinge aceasta cifra, dupa Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger, Carlo Ancelotti si Jose Mourinho.

"In primul rand ca n-am 100 de meciuri. Am 126 de meciuri, dar UEFA n-a luat in considerare meciurile de calificare", a tinut sa precizeze Mircea Lucescu la conferinta de presa dinaintea meciului cu Malmo.

Cea mai buna performanta a lui Lucescu in Liga Campionilor este atingerea fazei sferturilor de finala in trei ocazii cu trei echipe diferite: Inter Milano (1998/1999), Galatasaray (2000/2001) si Sahtior Donetk (2010/2011).

Lucescu a debutat in Liga Campionilor pe banca lui Inter Milano contra lui Sturm Graz in deplasare. Se intampla in 1998. 

Sahtior a pierdut ambele meciuri disputate pana acum in acest sezon al grupelor: 0-4 in deplasare cu Real Madrid si 0-3 acasa cu Paris Saint Germain.



Mircea Lucescu la meciul 100 in Liga Campionilor. Tehnicianul contesta statistica UEFA