Champions League

Manchester a adus CFR Cluj cu picioarele pe pamant. Dracii batuti de Diavoli

CFR Cluj a pierdut cu 2-1 partida de pe teren propriu cu Manchester United, a doua din grupele Ligii Campionilor. Clujenii lui Ioan Andone au condus cu 1-0 din minutul 14 prin golul lui Kapetanos, dau au fost egalati dupa un sfert de ora de Van Persie, olandezul marcând si golul de 2-1 pentru Manchester în a doua repriza. Clujenii au avut ocazia in ultimele minute sa egaleze, insa nu a fost sa fie.

Ardelenii nu au fost impresionati de renumele adversarilor lor si au tratat meciul înca din start cu maxima seriozitate. CFR Cluj a jucat atent în prima repriza, s-a aparat aglomerat în zona centrala si a încercat sa aplice tactica de la Braga, cea a contraatacului, care s-a dovedit una câstigatoare.

Nici un sfert de ora n-a trecut de la fluierul de start si CFR conducea deja cu 1-0, dupa o faza de senzatie. Bastos a pasat lung pe dreapta la Sougou, acesta a centrat în careu la Kapetanos, care s-a demarcat excelent si a sutat pe jos la coltul din stânga.

Manchester a declansat imediat asediul. Cu o posesie zdrobitoare în majoritatea timpului, englezii au întors defensiva clujeana pe toate partile. Au încercat mult pe stânga, au mutat jocul pe dreapta, pentru ca apoi sa revina în centru, dar apararea echipei din Gruia a rezistat eroic pentru înca un sfert de ora. Din pacate, Sougou s-a accidentat dupa un duel cu Evra si a parasit terenul în minutul 24, ceea ce a scazut considerabil puterea si viteza de atac a ardelenilor.

Golul egalizator al oaspetilor a venit în urma unei faze fixe de pe stânga. Rooney a centrat în fata portii, mingea a cazut cu noroc pe umarul lui Van Persie si a luat o traiectorie ciudata care l-a pacalit pe Felgueiras. Mingea a intrat în poarta sub transversala, dupa ce a trecut peste portarul clujenilor.

Doar trei minute au trecut de la începutul reprizei a doua si Manchester a preluat conducerea, la o faza în care apararea ardelenilor era cu gândul în alta parte. Rooney l-a gasit pe Van Persie demarcat în centru cu o pasa de pe dreapta, atacantul oaspetilor a profitat de iesirea lui Felgueiras din poarta si a sutat pe lânga portar la coltul din stânga.

Ardelenii au avut de doua ori sansa sa revina pe tabela în minutele urmatoare, însa Kapetanos a sutat mult peste poarta în minutul 52, din pozitie foarte buna, pentru ca apoi lovitura de cap a lui Cadu sa fie scoasa incredibil de sub transversala de portarul De Gea. O alta mare ocazie de gol au ratat clujenii chiar în primul minut de prelungiri al meciului, când lovitura de cap a lui Bastos din 6 metri a fost parata de la coltul scurt de De Gea.



Manchester a adus CFR Cluj cu picioarele pe pamant. Dracii batuti de Diavoli