Champions League

Lupta acerba in trei pentru calificare intre Arsenal, Borussia si Napoli

Arsenal a castigat intalnirea de pe teren propriu disputata in compania francezilor de la Olympique Marseille si este la un pas de a 11-a calificare consecutiva in optimile Champions League. Borussia Dortmund a invins pe Napoli, dar lupta pentru primele doua pozitii ramane deschisa oricarui deznodamant in ultima runda.

Jack Wilshere a marcat o dubla in minutele 1 si 65, iar prima reusita a fost cea mai rapida a unui englez in competitia de top a Europei.

Precedentul record ii apartinea lui Wayne Rooney, jucator care marcase dupa un minut si cinci secunde in 2010 intr-o partida a lui Manchester United cu Bayern Munchen.

Wilshere a deschis scorul in secunda 27 a meciului de pe Emirates la capatul unui contraatac initiat din propria jumatate. Ajuns in careul advers, decarul lui Arsenal l-a intors pe fundasul stanga advers si a finalizat cu un sut superb la coltul lung.

Acesta nu este cel mai rapid gol marcat vreodata de Arsenal in Champions League. Recordul ii apartine lui Gilberto Silva (20 secunde) si a fost stabilit la un meci cu PSV Eindhoven in 25 septembrie 2002.

Arsenal a obtinut un penalty cu noua minute inaintea pauzei prin Ramsey, dar germanul Ozil a fost anticipat de Mandanda si scorul a ramas nemodificat.

Acelasi Wilshere avea sa modifice din nou tabela in partea secunda cu o reluare din centrul careului. Responsabil cu pasa decisiva a fost Ozil, care astfel s-a revansat pentru ratarea loviturii de la 11 metri.

Chiar daca a obtinut a patra victorie in cinci meciuri Arsenal nu este sigura de locul in optimile de finala.

Calculele calificarii in Grupa F sunt extrem de complicate. Arsenal are 12 puncte, in timp ce Borussia Dortmund si Napoli se afla la egalitate, fiecare cu 9 puncte, dupa ce vicecampioana Europei a invins echipa italiana, marti seara, cu 3-1. Napoli primeste vizita lui Arsenal in ultima etapa, in timp ce BVB se deplaseaza pe terenul codasei OM. Toate cele trei echipe pot incheia grupa cu 12 puncte, caz in care la departajare intra in calcule rezultatele directe dintre ele.



Lupta acerba in trei pentru calificare intre Arsenal, Borussia si Napoli