Champions League

Tragerea la sorti a grupelor Champions League. City-PSG, Bayern-Barcelona, Inter-Real Madrid sau Liverpool-Milan sunt doar cateva din duelurile toamnei

Sursă foto: https://twitter.com/FCShakhtar/

UEFA a organizat joi, de la ora 19:00, tragerea la sorti pentru grupele Champions League. Vedeti mai jos cum arata cele opt grupe.

Grupa A: Manchester City, Paris Saint-Germain, Leipzig, Club Brugge.

Grupa B: Atletico Madrid, Liverpool, Porto, Milan.

Grupa C: Sporting Lisabona, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas.

Grupa D: Inter Milano, Real Madrid, Sahtior Donetk, Sheriff Tiraspol.

Grupa E: Bayern Munchen, Barcelona, Benfica, Dynamo Kiev.

Grupa F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys.

Grupa G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg.

Grupa H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmo.

Calendarul fazei grupelor:

Etapa 1: 14/15 Septembrie
Etapa 2: 28/29 Septembrie
Etapa 3: 19/20 Octombrie
Etapa 4: 2/3 Noiembrie
Etapa 5: 23/24 Noiembrie
Etapa 6: 7/8 Decembrie

20:20 Ceremonia nu se incheie inainte de afla cine a obtinut trofeul pentru jucatorul si jucatoarea sezonului. La feminin Alexia Putellas de la Barcelona a fost desemnata cea mai valoroasa jucatoare a anului din partea UEFA. Italianul Jorginho este jucatorul anului pentru trofeul Champions League cu Chelsea si EURO 2020 cu nationala Italiei.

20:15 S-a incheiat procedura tragerii la sorti. Penultimul premiu acordat este pentru antrenorul anului si distinctia merge la Thomas Tuchel, castigator de Champions League cu Chelsea.

20:04 Ultimul trofeu este acordat celor mai buni atacanti ai sezonului. Norvegianul Erling Haaland primeste distinctia la masculin, in timp ce Jennifer Hermoso este anunta la feminin. Si aceasta evolueaza la Barcelona.

19:52 Am ajuns la jumatatea ceremoniei. Pana acum cel putin cinci grupe se anunta de foc, cu dueluri care oricand pot fi meciurile din finala. Urmeaza anuntarea celor mai buni mijlocasi. La masculin acesta este Ngolo Kande de la Chelsea, in timp ce la feminin trofeul merge catre Alexia Puttelas de la Barcelona.

19:41 Au fost extrase cele opt echipe din prima urna valorica. Ceremonia continua cu anuntarea celui mai bun fundas al sezonului. Premiul este obtinut de Ruben Dias de la Manchester City. La feminin cel mai bun aparator a fost anuntat Irene Paredes de la Barcelona.

19:33 Prima urna valorica este formata din castigatoarele Champions League si Europa League, respectiv campioanele din Spania, Italia, Anglia, Germania, Franta si Portugalia. Celelalte trei urne au fost alcatuite in functie de coeficientul UEFA al echipelor. Formatiile din Rusia si Ucraina nu vor fi extrase in aceeasi grupa, la fel ca si doua echipe din aceeasi tara.

19:30 Incepe tragerea la sorti propriu-zisa. In scena apare cunoscutul Giorgio Marchetti, secretar general UEFA. Acesta felicita Moldova pentru prezenta in premiera a celor de la Serif Tiraspol in faza grupelor.

19:27 Cel mai bun portar al sezonului a fost desemnat Edouard Mendy de la Chelsea. La feminin trofeul a fost acordat Sandrei Panos de la Barcelona.

19:23 Michael Essien, si el un fost echipier de la Chelsea, participa la aceasta ceremonie.

19:21 Finala Champions League din acest sezon va avea loc la Sankt Petersburg. In scena este invitat Branislav Ivanovic, castigator al competitiei cu Chelsea. Acesta va ajuta la efectuarea tragerii la sorti. Intre 2017 si 2020 fundasul sarb a evoluat pentru echipa locala Zenit. In ultimul an a jucat la West Brom in Premier League.

19:19 Razvan Burleanu, presedintele FRF, se afla la ceremonia care are loc la Istanbul. Romania n-are nicio echipa printre cele 32 ajunge in grupele Champions League.

19:12 Fundasul danez Simon Kjaer a primit premiul special al din partea presedintelui UEFA pentru ajutorul acordat lui Christian Eriksen la meciul Danemarca - Finlanda de la EURO 2020. De asemenea, mai sunt recompensati si oamenii din staff-ul medical al nationalei daneze.



Tragerea la sorti a grupelor Champions League. City-PSG, Bayern-Barcelona, Inter-Real Madrid sau Liverpool-Milan sunt doar cateva din duelurile toamnei