Champions League

Liga Campionilor: Mourinho revine la Porto ca adversar, Barcelona fara Messi

Etapa a 2-a din Liga Campionilor propune opt partide, marti seara de la ora 21:45, doua dintre acestea avand conotatii speciale pentru actorii implicati.

In Grupa G, liderul Chelsea va intalni pe FC Porto in fieful lusitanilor de pe Dragao, un meci cu totul special pentru Jose Mourinho.

Actualul manager al campioanei Angliei a cunoscut gloria europeana cu FC Porto, echipa pe care a condus-o spre trofeul UEFA Champions League in 2004.

Este pentru prima data cand Mourinho va fi adversar pentru Porto, de la succesul din urma cu 11 ani tehnicianul portughez trecand pe la Chelsea, Inter Milano si Real Madrid.

Daca Chelsea n-a avut nicio problema in a trece de Maccabi Tel-Aviv, cu 4-0, in prima etapa, cei de la Porto au scapat printre degete victoria in deplasare cu Dinamo Kiev (2-2).

Ambele echipe vin dupa remize in campionatele interne, Chelsea salvand un punct in deplasarea de la Newcastle, in timp ce Porto n-a reusit sa treaca de modesta Moreinrense.

Julien Lopetequi nu va putea conta pe Yacine Brahimi, dar il va avea intre buturi pe Iker Casillas, portar tinut rezerva de Jose Mourinho in ultimul sau an la Real Madrid.

Si pentru Radamel Falcao, atacantul lui Chelsea, va fi un meci special pe Dragao, acesta marcand 41 de goluri in 51 de meciuri pentru Porto inaintea transferului la Atletico Madrid in 2011.

Barcelona fara Messi

Accidentat la meciul de campionat cu Las Palmas, Lionel Messi va absenta de pe teren in urmatoarele aproximativ opt saptamani, iar FC Barcelona trebuie sa gaseasca varianta inlocuitoare pentru a nu afecta mersul echipei.

Nemtii de la Bayer Leverkusen, adversarii catalanilor marti seara pe Nou Camp, nu au amintiri prea placute de la ultima vizita pe terenului Barcelonei. In sezonul 2012-2013 au fost spulberati cu 7-1, cinci dintre golurile de atunci fiind marcate de Messi.

Leverkusen a invins in campionat pe Werder Bremen, in deplasare, cu 3-0, insa pe Nou Camp antrenorul Roger Schmidt nu va putea conta pe Tin Jedvaj si Omer Toprak. La Barcelona ar putea reveni portarul chilian Claudio Bravo, in timp ce Jordi Alba si Thomas Vermaelen sunt incerti.

Barcelona a castigat ultimele cinci intalniri cu Leverkusen, dar “farmacistii” pastreaza amintirea victoriei cu 1-0 de pe Nou Camp din mansa tur a sferturilor Cupei UEFA din 1988, competitie pe care aveau sa o si castige.

Programul complet al meciurilor de marti seara:

Bayern Munchen - Dinamo Zagreb

Arsenal - Olympiakos Pireu

Barcelona - Leverkusen

BATE Borisov - AS Roma

Porto - Chelsea

Maccabi Tel Aviv - Dinamo Kiev

Olympique Lyon - Valencia

Zenit - Gent



Liga Campionilor: Mourinho revine la Porto ca adversar, Barcelona fara Messi