Champions League

FC Barcelona, prima finalista a UEFA Champions League

Chiar daca a pierdut returul semifinalei cu Bayern Munchen, echipa spaniola FC Barcelona a obtinut calificarea in ultimul act al Champions League, in finala care se va disputa pe 6 iunie la Berlin.

Bayern Munchen s-a aruncat in atac inca de la inceputul partidei pentru a recupera din deficitul de trei goluri inregistrat in tur (0-3) si dupa doar sapte minute jucatorii pregatiti de Pep Guardiola scuturau in premiera plasa portii lui Ter Stegen.

Golul bavarezilor a venit in urma unei lovituri de la colt, iar Benatia s-a inaltat in centrul careului reluand spectaculos cu capul langa bara.

Bucuria si sperantele suporterilor lui Bayern s-au spulberat in minutul 15 cand, la o actiune purtata de Messi, cu pasa in careu pentru Suarez, a venit egalarea din piciorul brazilianului Neymar.

Mai mult decat atat, pana la pauza Barcelona a preluat si conducerea prin reusita aceluias Neymar, care a inscris tot din pasa lui Suarez la o faza care l-a surprins complet nepregatit pe Boateng.

Robert Lewandowski a restabilit egalitatea in minutul 59, iar Thomas Muller a adus victoria de palmares pentru Bayern Munchen cu un sfert de ora inaintea finalului.

Barcelona a ramas la cutie si a jucat un fotbal la trecerea timpului, iar in prelungirile partidei Neymar a trecut foarte aproape de realizarea hattrick-ului. Insa brazilianul a pregerat o pasa in lateral pentru Messi in detrimentul unui sut pe poarta.

In finala de la Berlin din 6 iunie Barcelona va juca impotriva invingatoarei dintre Real Madrid si Juventus Torino. In mansa tur echipa italiana s-a impus pe teren propriu, cu 2-1.



FC Barcelona, prima finalista a UEFA Champions League