Champions League

Farul pierde lamentabil cu Sheriff și părăsește Liga Campionilor. De ce nu avem și noi un Talal?

Farul Constanța a fost eliminată marți seara din Turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, după un meci în care nu a jucat nimic pe terenul lui Sheriff Tiraspol. A fost cel mai slab meci al Farului văzut în ultima perioadă. Este pentru prima oară când o echipă din România a fost eliminată din Europa de o echipă din Moldova, până la acest moment eram invincibili.
Așa am trăit: Sheriff - Farul 3-0

Elevii lui Hagi au avut o singură ocazie de gol, neconvertită, au primit un gol în primele 90 de minute, dar în prelungiri au mai încasat două, scorul la capătul celor 120 de minute fiind de 3-0. Cum Farul câștigase în tur cu 1-0, scorul general al eliminării a fost de 3-1 și nu s-a mai ajuns la penaltyuri.

Farul a jucat ca niciodată în majoritate în apărare, jocul lui Hagi de pase și atac a fost aproape abolit, fără nici o explicație. Cu un lot de 21 de milioane de euro și o echipă închegată, Farul a fost surclasată de un lot al lui Sheriff de 13 milioane care a adus 18 jucători noi, recent. Moldovenii au fost mai determinați să se remarce și să câștige, calități care la Farul nu s-au văzut în acest meci.

Sheriff a dominat ma mijloc și a blocat întreaga echipă a Farului, în același timp lansând propriile atacuri.

Farul va continua în turul al doilea din Conference League, a treia competiție europeană ca valoare după Champions League și Europa League. În Conference League, Farul se va întâlni fie cu Urartu (Armenia), fie cu Zrinjski (Bosnia). Bosniacii au câștigat partida tur cu scorul de 1-0.

La Tiraspol, Farul a fost invizibilă în prima repriză, ca de altfel aproape în tot meciul, pe fondul unui joc de dominare a gazdelor. Sheriff a cules roadele în minutele de prelungire ale primei reprize, când Talal a marcat pentru 1-0. Talal este un marocan cotat la 750.000 de euro, care a creat pericol permanent în apărarea Farului.

Avea să fie scorul cu care se terminau primele 90 de minute, chiar dacă în repriza a doua Farul s-a mai trezit și a mai tăiat aripile moldovenilor. Cea mai mare ocazie și singura veritabilă de gol a Farului a venit în minutul 51, când Mazilu a scăpat în careu și a șutat pe lângă poartă, slab, dintr-o poziție favorabilă.

În prelungiri, deși nu a jucat mult mai bine, Sheriff a mai marcat de două ori pe fondul greșelilor echipei din România. O eroare în lanț a dus la golul de 2-0 al lui Talal, la capătul unui atac în care defensiva Farului a eșuat lamentabil.

La finalul primei reprize de prelungiri, gazdele au marcat pentru 3-0, un scor cu care s-a terminat și meciul.

Echipele de start:

Sheriff: Koval - Zohouri, Garananga, Bueno - Badolo, Fernandes, Kyabou, Talal, Apostolakis - Mbekeli, Luvannor 
Rezerve: Straistari, Pașcenco - Djibo, Ricardhinho, Ngah, Tovar, Forov, Dijinari, Paiva, Boțan, Ademo
Antrenor: Roberto Bordin

Farul: Aioani - Kiki, M. Popescu, Boli, Borza - Artean, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, Rivaldinho, Alibec
Rezerve: Buzbuchi - Queiros, T. Băluță, Vînă, Borgnino, Sîrbu, Carnat, Marins, Sali, N. Popescu
Antrenor: Gică Hagi



Farul pierde lamentabil cu Sheriff și părăsește Liga Campionilor. De ce nu avem și noi un Talal?