Champions League

Derby de conjunctura intre BATE si Bayern

BATE Borisov si Bayern Munchen se întâlnesc, marti seara, la Minsk din postura echipelor care au obtinut toate punctele în prima etapa a competitiei.

Bielorusii au câstigat pe terenul lui Lille, iar Bayern a transat disputa de acasa cu Valencia, astfel ca meciul de la Minsk poate fi decisiva pentru oricare dintre cele doua formatii.

Diferenta de valoare este incontestabila, iar Bayern a ajuns în Belarus din postura de lider detasat în Bundesliga cu victorie pe terenul lui Werder Bremen în ultima etapa.

Antrenorul bavarezilor Jupp Heyneckes nu se poate baza pe olandezul Arjen Robben, care acuza probleme musculare, si avertizeaza ca gazdele de la BATE Borisov au mai multe jocuri oficiale în picioare.

Tehnicianul lui Bayern nu l-a uitat pe Alexander Hleb, liderul si vedeta bielorusilor: ”Am un mare respect pentru Hleb. Îmi amintesc de el când evolua în Bundesliga, apoi la Arsenal si Barcelona. Este un fotbalist cheie pentru jocul lui BATE.”.

Campiona Belarusului este neînvinsa de 16 meciuri în toate competitiile, ultima înfrângere datând din 1 iulie când pierdea acasa în fata rivalei Dinamo Minsk, scor 3-1.

În ultima etapa a campionatului BATE a facut scor cu Neman Grodno, vechea cunostinta a Stelei, pe care a învins-o cu 5-1.

Bayern nu a mai jucat niciodata pâna acum contra unei formatii din Belarus, iar BATE a întâlnit în Cupa UEFA-Intertoto din 2002 pe TSV Munchen 1860, de care trecea în turul doi cu scorul general de 5-0.

Meci de totul sau nimic între Valencia si Lille

Pe Mestalla se vor întâlni echipele care au pierdut în prima etapa, iar o noua înfrângere ar putea fi capitala chiar daca suntem abia în a doua etapa a întrecerii.

Chiar daca a câstigat ultimul meci din campionat, 2-0 cu Real Zaragoza, Valencia se confrunta cu mari dificultati de lot, Ricardo Costa, David Albelda si Pablo Piatti (toti accidentati), respectiv Adil Rami (suspendat) nefacând parte din lotul lui Mauricio Pellegrino.

De cealalta parte Lille are un început dezastruos de sezon cu o singura victorie în primele sapte etape din Ligue 1. Tehnicianul Rudi Garcia îi are pe lista incertilor pe capitanul Rio Mavuba si Marvin Martin.

Valencia si Lille au mai fost adversare în faza grupelor din sezonul 2009/2010. Pe Mestalla s-au impus ”liliecii” cu 3-1, goluri marcate de Joaquin (2), Mata, respectiv Chedjou. În retur a fost 1-1.



Derby de conjunctura intre BATE si Bayern