Champions League

Benfica – Ajax, un meci de 1X2 intre doua foste campioane

Sursă foto: https://twitter.com/SLBenfica/

Da Luz din Lisabona gazduieste o confruntare in care se dueleaza doua foste castigatoare ale Champions League. Impreuna Benfica si Ajax au cucerit de sase ori cea mai importanta competitie europeana.

Cotele oferite de BETANO
Benfica – 4.89 | Egal – 4.22 | Ajax – 1.78

Este a doua confruntare din optimi care aduce fata in fata doua foste castigatoare a competitiei. In cealalta s-au duelat Inter si Liverpool (0-2).

Ultima oara Benfica si Ajax s-au intalnit in faza grupelor sezonul 2018/19. La Lisabona meciul s-a incheiat la egalitate (1-1), Ajax impunandu-se pe teren propriu (1-0).

Lancierii i-au eliminat pe Vulturi in sferturile de finala in sezonul 1969 dupa o rejucare, sezon in care Ajax a ajuns pana in finala. Trei ani mai tarziu Ajax trecea de Benfica in semifinale si pana la urma avea sa castige trofeul.

Niciodata pana acum Benfica n-a castigat pe teren propriu in confruntarile cu Ajax. Au fost trei meciuri, doua incheiate la egalitate si unul castigat de gruparea olandeza.

Ajax este una dintre cele trei echipe care au incheiat faza grupelor cu punctaj maxim. Celelalte doua sunt Liverpool si Bayern Munchen.

Benfica a obtinut opt puncte intr-o grupa castigata de Bayern si din care a mai facut parte si FC Barcelona, echipa ajunsa in Europa League.

Ajax il are in echipa pe Sebastian Haller, golgeterul de pana acum al competitiei, cu 10 goluri. Acesta ii devanseaza pe Robert Lewandowski (9 goluri) si Mohamed Salah (8).

Echipele probabile

Benfica: Vlachodimos; Lázaro, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo; Weigl, João Mário, Taarabt, Paulo Bernardo; Rafa Silva, Darwin Nuñez.

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Edson Álvarez, Berghuis, Klaassen; Antony, Haller, Tadić.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Slovenia, cu Slavko Vinčić la centru.



Benfica – Ajax, un meci de 1X2 intre doua foste campioane