Champions League

Bayern si Liverpool, primele echipe calificate in sferturile Champions League. Bavarezii au facut scor fluviu cu Salzburg

Sursă foto: https://twitter.com/FCBayernEN

Echipa germana Bayern Munchen a fost neinduratoare cu Salzburg in returul optimilor de finala din Champions League.

Campioana Germaniei s-a impus cu un categoric 7-1 (4-0), obtinand calificarea in sferturi cu 8-2 la general.

Salzburg a platit cu varf si indesat indrazneala din tur, cand gruparea austriaca a fost aproape sa o invinga pe Bayern. Atunci, ne amintim, echipa din Munchen a egalat in ultimul minut.

Robert Lewandowski si-a trecut in cont un hattrick prin care ajunge la cota 85 de goluri in Champions League.

Thomas Muller cu o dubla, Serge Gnabry si Leroy Sane au completat festivalul de goluri pus in scena de Bayern.

Golul de onoare pentru Salzburg a fost marcat de Kjaergaard.

Pentru a patra oara in istorie Bayern marcheaza sapte goluri intr-o partida din optimile Champions League. S-a mai intamplat in 2009 cu Sporting Lisabona (7-1), in 2012 cu FC Basel (7-0) si in 2015 cu Sahtior (7-0).

Bayern este echipa cu cele mai multe meciuri in care a marcat sapte sau mai multe goluri in principala competitie europeana. S-a intamplat de sapte ori cu meciul de marti seara.

Bavarezii ajung pentru a 20-a oara in sferturile de finala.

Liverpool pierde returul cu Inter, dar se califica in sferturi

Inter Milano a castigat in returul de pe Anfield Road, scor 1-0, insuficient pentru a deturna Liverpool de pe directia calificarii.

“Cormoranii” merg in sferturi gratie succesului din tur, cu 2-0.

Unicul gol al meciului de marti seara a fost marcat de argentinianul Lautaro Martinez dupa o faza in care campioana Italiei a recuperat mingea in jumatatea adversa de teren.

Martinez a lasat-o sa curga pana la marginea careului si a prins un siret plin direct in coltul lung. O reusita spectaculoasa pentru atacantul lui Inter, acesta marcand primul gol al sezonului in Champions League.

De 490 de zile nu mai marcase Martinez in Europa, mai precis de la un duel cu Real Madrid in noiembrie 2020.



Bayern si Liverpool, primele echipe calificate in sferturile Champions League. Bavarezii au facut scor fluviu cu Salzburg