Champions League

Bayern continua cursa de aparare a trofeului dupa ce o scoate pe Arsenal

Bayern Munchen ramane in cursa pentru al doilea titlu consecutiv in UEFA Champions League, performanta pe care nu a mai realizat-o nicio alta echipa in actualul format al competitiei.

Dupa 2-0 in deplasare cu Arsenal la Londra, echipa lui Pep Guardiola a trebuit sa tina de minge pe propriul teren si sa joace la asteptare, iar strategia a functionat de minune.

Arsenal nu a mai reusit acel 2-0 din urma cu un sezon si a incheiat la egalitate, scor 1-1, desi putea sa plece invinsa de la Munchen.

Bayern a pus in practica in prima repriza un extraordinar joc de posesia, jucatorii maestrului Guardiola tinand de minge 70% din timpul efectiv de joc.

Fara sa forteze bavarezii au deschis scorul la zece minute dupa pauza prin Schweinsteiger. Sut din interiorul careului fara speranta pentru portarul Fabianski.

Doua minute mai tarziu Podolski restabilea egalitatea cu un sut in vinclu, dupa ce intr-o prima faza s-a descotorosit la limita regulamentului de Lahm.

Rezultatul avea sa se mentina pana la final, desi Bayern ar fi putut termina invingatoare dupa Svein Moen, arbitrul intalnirii, a acordat cu usurinta lovitura de la 11 metri la duelul dintre Robben si Gnabry.

Muller a executat pe centrul portii, iar Fabianski a agata mingea cu piciorul. Aceasta s-a incapatanat sa ramana aproape de linia portii, pentru a fi respinsa in extremis de portarul tunarilor.



Bayern continua cursa de aparare a trofeului dupa ce o scoate pe Arsenal