Champions League

Bayer Leverkusen - Paris Saint Germain, un duel imprevizibil cu o singura favorita pe hartie

La o prima vedere meciul dintre cele doua formatii pare unul dezechilibrat, cu balanta mult inclinata in favoarea campioanei Frantei, o echipa infometata de glorie europeana si obligata de presiunea investitiilor din ultimii ani sa livreze rezultate imediat.

Leverkusen este in acest moment a doua echipa din Bundesliga, la 16 puncte de liderul solitar Bayern Munchen, iar echipa lui Sami Hyppia nu traverseaza cea mai fasta perioada.

In weekend Leverkusen a suferit a cincea infrangere in ultimele sapte meciuri dupa incheierea fazei grupelor, 1-2 acasa cu Schalke.

Cu toate acestea, Leverkusen joaca pentru un loc intre primele opt echipe ale Europei, faza a competitiei in care nu a mai ajuns din 2002, an in care "farmacistii" disputau finala intrecerii cu Real Madrid la Glasgow.

Peste iarna Leverkusen s-a intarit cu doi jucatori, Andres Guardado de la Valencia si Julian Brandt, un pusti de 17 ani adus de la Wolfsburg. Au plecat Dominik Kohr, Malcolm Cacutalua si Robbie Kruse.

Ultima oara cand au ajuns in faza eliminatorie a Champions League, mai precis in sezonul 2011/2012, cei de la Leverkusen au suferit o aspra corectie din partea echipei FC Barcelona (1-3 acasa si 1-7 in deplasare).

De cealalta parte, PSG este un gigant al fotbalului european in acest moment, cu un jucator Zlatan Ibrahimovic urias din toate punctele de vedere. Opt goluri marcate de suedez in faza grupelor, dintre care patru intr-un singur meci, mai precis in victoria 5-0 cu Anderlecht.

PSG a ajuns sezonul trecut pana in sferturile de finala cand a fost eliminata de Barcelona, dupa ce in optimi lasase acasa pe Valencia.

Recordul parizienilor in deplasare contra echipelor germane este de 2 victorii, un egal si 3 infrangeri, in timp ce Leverkusen a castigat patru dintre cele sase meciuri jucate acasa cu echipe din Hexagon, pierzand o singura data.

Can de la Leverkusen este suspendat pentru meciul de marti seara, iar Kruse accidentat. De la PSG lipseste atacantul Edison Cavani, de asemenea accidentat.



Bayer Leverkusen - Paris Saint Germain, un duel imprevizibil cu o singura favorita pe hartie