Champions League

Barcelona se califica fara sa forteze cu Arsenal

FC Barcelona ajunge in sferturile de finala in Liga Campionilor dupa un 3-1 pe teren propriu cu Arsenal in mansa secunda a Ligii Campionilor.

Pe o ploaie torentiala care i-a tinut acasa pe multi dintre fanii balugrana, Barcelona nu a fortat si prima ocazie a aparut in minutul 17. Messi a preluat cu stangul in careu si cu acelasi picior nu a reusit sa-l invinga pe Ospina.

Un minut mai tarziu Mathieu relua peste poarta dintr-o pozitie favorabila in urma unui corner, iar cateva secunde dupa aceasta ratare Neymar a deschis scorul din pasa lui Suarez.

Arsenal nu a refuzat fotbalul pe Nou Camp si a jucat pe atac, iar in minutul 26 Flamini a trimis peste poarta.

Cea mai mare ocazie a oaspetilor a fost insa ratata de Elneny, un alt jucator inventat practic de Arsene Wenger. Acesta a fost blocat in extremis de Mathieu.

Fostul jucator al Barcelonei Alexis Sanchez si-a trecut si el in cont o sansa de gol reluand cu capul pe langa poarta.

Tunarii au restabilit egalitatea in debutul reprizei secunde, minutul 51, prin Elneny al carui sut sub bara din 16 metri l-a lasat fara reactie pe Ter Stegen.

Messi a cautat golul in minutul 56, dar Ospina s-a opus din nou la fel ca in prima repriza, dupa care in cealalt careu Mascherano a avut o interventie decisiva asupra lui Wellbeck. La 2-1 pentru Arsenal meciul ar fi capatat o alta turnura.

Luis Suarez a readus-o in avantaj pe Barcelona in minutul 65 cu o executie spectaculoasa la vinclu, iar Messi a inchis tabela cu doua minute inaintea finalului.

Caseta tehnica

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Mascherano, Mathieu, Alba; Busquets, Rakitic (Arda 77), Iniesta (Sergi 72); Messi, Suarez, Neymar.

Arsenal: Ospina; Bellerin, Koscielny, Gabriel, Monreal; Flamini (Coquelin 44), Elneny; Iwobi (Walcott 72), Ozil, Alexis; Welbeck (Giroud 77).

Pentru Barcelona este al 38-lea meci la rand fara infrangere, iar cifrele campioanei Spaniei sunt cu adevarat impresionante:

38 meciuri

32 victorii

6 remize

113 goluri marcate

21 goluri primite



Barcelona se califica fara sa forteze cu Arsenal