Champions League

Avancronica Bayern Munchen-Arsenal Londra

In pofida avantajului de doua goluri luat dupa mansa tur, Bayern Munchen nu uita ca Arsenal ramane o echipa imprevizibila si periculoasa, iar sezonul trecut tunarii au reusit sa se impuna in Bavaria cu 2-0 dupa 1-3 pe teren propriu.

Astfel, Pep Guardiola ramane in alerta inaintea mansei retur de marti seara si spune ca rezultatul din tur este unul periculos in perspectiva manse retur.

“Desi este un rezultat periculos, avem o sansa buna sa mergem mai departe. Trebuie sa ne punem in practica ideile tactice, iar in acest moment Champions League este mai importanta pentru noi decat Bundesliga. Obiectivul nostru in meciul retur cu Arsenal este sa evitam primirea vreunui gol. Trebuie sa jucam cu mentalitatea de a castiga acest meci”, spune Guardiola inaintea partidei.

Bayern este intr-o mare pofta de fotbal, iar in weekend a zdrobit in deplasare fosta campioana VFL Wolfsburg, cu 6-1, meci in care Muller si Mandzukic au marcat cate o dubla. Cu aceasta ocazie Bayern a bifat a 16-a victorie consecutiva in Bundesliga si a stabilit un nou record in materie.

De cealalta parte, Arsene Wenger se agata de istoria dublei din sezonul trecut si afirma ca echipa sa poate sa reediteze acel 2-0 care acum ar face ca disputa sa intre in prelungiri.

“Este un obiectiv realizabil pentru noi. Am facut-o anul trecut si stim ca o putem face din nou. O mare victorie ne-ar ridica moralul pentru ultimele luni ale sezonului. Statisticile sunt impotriva noastra, dar avem victorii peste tot in Europa”, a spus Wenger.

Arsenel are moralul pozitiv dupa ce s-a calificat in semifinalele Cupei Angliei la capatul unui 4-1 spectaculos cu Everton, iar londonezii au castigat trei din ultimele cinci deplasari in Germania

In poarta tunarilor va apara Lukasz Fabianski dupa ce titularul Wojcieh Szczesny este suspendat dupa cartonasul rosu incasat in prima mansa.



Avancronica Bayern Munchen-Arsenal Londra