Champions League

Asaltul final pentru ultimele doua locuri in semifinalele Ligii Campionilor

Miercuri seara le vom cunoaste pe celelalte doua echipe calificate in semifinalele Ligii Campionilor, dupa ce pana acum Real Madrid si Manchester City au obtinut biletele pentru careul de asi.

Atletico Madrid si FC Barcelona se vor infrunta pe Vicente Calderon intr-un duel devenit clasic pentru fotbalul spaniol in Europa. Un meci care porneste de la 2-1 pentru catalani, un rezultat la limita obtinut cu mult sacrificiu de oamenii lui Luis Enrique in mansa tur.

De la gazde lipseste Fernando Torres, suspendat, tocmai jucatorul care deschidea scorul pe Nou Camp, insa Atletico are variante pentru linia ofensiva. Carrasco si francezul Griezmann au misiunea de a marca si de a o impiedica pe Barcelona sa ajunga in a opta semifinala de Liga Campionilor din ultimii noua ani.

Barcelona se lupta in continuare si cu istoria, nicio echipa nereusind pana acum in istoria moderna a competitiei sa-si apere trofeul castigat anul anterior.

Atletico a pierdut toate cele sapte meciuri disputate pana in prezent cu Barcelona condusa de Luis Enrique, tehnician care nu considera intalnirea de miercuri seara drept cel mai important examen din acest sezon.

Enrique mai spune ca Barcelona este o echipa creata pentru astfel de meciuri decisive si ca formatia sa va juca la victorie pentru a-si asigura fara emotii calificarea in semifinale.

Echipele probabile

Atletico: Oblak; Juanfran, Godin, Hernandez, Filipe Luis; Koke, Gabi, Augusto, Niguez; Griezmann, Carrasco. 

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Neymar, Suarez.

Italianul Nicola Rizzoli va arbitra la centru intalnirea de pe Vicente Calderon.

In cealalta partida a serii se vor intalni, pe Da Luz din Lisabona, echipa locala Benfica si Bayern Munchen, despre care tehnicianul gazdelor Rui Vitorio spune ca “este una dintre cele mai bune echipe din lume”.

Bavarezii au ajuns in Portugalia la adapostul unui avantaj minim obtinut in tur (1-0), iar in partida de miercuri seara cei de la Benfica vor fi lipsiti de aportul golgeterului Jonas, suspendat. In absenta acestuia greul ofensivei va fi dus de Raul Jimenez si de grecul Kostas Mitroglu, jucator cu 14 goluri in ultimele 17 meciuri.

Bayern cauta a cincea semifinala consecutiva de Liga Campionilor, in timp ce Benfica n-a mai ajuns in penultimul act din 1990. Bavarezii au castigat ultimele sase meciuri si sunt neinvinsi in 11 dispute pe teren strain. Benfica a triumfat in 20 din ultimele 22 de meciuri jucate in toate competitiile.

Echipele probabile aliniate la primul fluier al olandezului Bjorn Kuipers:

Benfica: Ederson; Andre Almeida, Lindelof, Jardel, Eliseu; Fejsa, Renato Sanches, Gaitan, Pizzi; Raul Jimenez, Mitroglou. 
Bayern: Neuer; Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat; Vidal, Thiago; Costa, Ribery; Muller, Lewandowski.



Asaltul final pentru ultimele doua locuri in semifinalele Ligii Campionilor