Champions League

AS Roma smulge un punct Barcelonei cu autobaza si un gol de generic

Dominata categoric pe teren propriu, AS Roma a reusit in extremis sa incheie la egalitate, miercuri seara, in fata detinatoarei trofeului, FC Barcelona.

Un 1-1 obtinut de vicecampioana Italiei dupa un gol de generic marcat de Alessandro Florenzi cu un sut din apropierea centrului terenului. O reusita ce tine mai mult de hazard decat de punerea in scena a unei faze indelung repetate la antrenament.

Barcelona a dominat meciul de pe Olimpico in stilul caracteristic si, pe fondul unei posesii de peste 70 de procente, echipa catalana a deschis scorul in minutul 21 prin Luis Suarez.

Croatul Ivan Rakitic a centrat de pe dreapta si, liber de marcaj la bara a doua, Suarez a reluat nestingherit in poarta.

Intr-o formula ultradefensiva 5-4-1 doar cu Edin Dzeko in avanposturi, Roma a reusit golul egalizator prin Florenzi, jucator care l-a vazut iesit din poarta pe germanul Ter Stegen si a incercat sutul de la mare distanta. 

Inspiratia de moment a lui Florenzi l-a transformat pe acesta in eroul Romei, golul sau miraculos aducand un punct nesperat pentru o echipa care altfel nu a miscat in fata Barcelonei.

Roma: Szczesny (De Sanctis 50); Florenzi (Torosidis 85), Rudiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Keita; Falque (Iturbe 82), Dzeko, Salah

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Mathieu, Jordi Alba; Rakitic (Rafinha 61) (Mascherano 65), Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar

Messi la meciul 100

Pentru Lionel Messi meciul de pe Olimpico a fost al 100-lea in Liga Campionilor, bilantul acestuia fiind de 58 de partide castigate, 27 de remize si 14 infrangeri. Interesant este ca raportul este egal, 50 la 50, intre meciurile din grupe si cele din fazele eliminatorii.

Messi este cel mai tanar jucator care ajunge la 100 de meciuri disputate in Liga Campionilor. La 28 ani si 84 de zile, argentinianul a doborat recordul lui Raul Gonzalez, fostul septar al Realului din Madrid.

Leverkusen a facut instructie cu BATE Borisov

In cealalta partida a Grupei E, Bayer Leverkusen a trecut fara probleme, pe teren propriu, de BATE Borisov, cu 4-1.

Mehmedi a deschis scorul pentru “farmacisti” dupa doar patru minute, insa bielorusii au egalat dupa alte noua minute prin Milunovic, scorul de 1-1 fiind consemnat si la pauza.

La doua minute de la reluare gazdele au revenit in avantaj prin Calhanoglu, apoi Hernandez a facut 3-1 in minutul 59, pentru ca acelasi Calhanoglu sa reuseasca dubla cu un sfert de ora inaintea finalului.



AS Roma smulge un punct Barcelonei cu autobaza si un gol de generic