Champions League

Arsenal invinge Borussia in deplasare. Nemtii striga: “Nedreptate”

Echipa din nordul Londrei a castigat, miercuri seara, cu 1-0 pe terenul Borussiei Dortmund, finalista editiei trecute a Champions League si s-a instalat la conducerea Grupei F.

Aron Ramsey a marcat cu sansa unicul gol al meciului ajungand la a 11-a reusita in acest sezon in toate competitiile.

BVB a controlat jocul in prima ora, ratand mari ocazii de gol prin Henrikh Mkhitaryan si Jakub Blaszczykowski. Echipa lui Jurgen Klopp, manager revenit pe banca dupa suspendarea din meciul cu Napoli, a avut chiar si un gol anulat pe motiv de offside la Marco Reus.

Dominarea gazdelor s-a vazut si din statistica partidei, nemtii avand 13 suturi pe poarta fata de cele doar patru ale lui Arsenal. Unul dintre acestea a fost in minutul 62 cand Ramsey a pus capul pentru deschiderea scorului.

“Am fost impresionat de concentrarea noastra din primul si pana in ultimul minut. A fost un meci strans si foarte dificil. Nu le-am acordat spatii pentru ocazii, dar apoi am avut o perioada dificila in startul reprizei a doua”, a spus Arsene Wenger dupa meci.

Pentru managerul francez de la Arsenal a fost victoria cu numarul 150 in Champions League. Doar Sir Alex Ferguson are mai multe (190).

“Este un pic de nedreptate, insa la Londra am avut partea noastra de noroc care acum s-a intors impotriva si am fost pedepsiti”, a spus Roman Weidenfeller, portarul Borussiei.

Napoli a invins in cealalta partida pe Olympique Marseille, cu 3-2, si a acumulat 9 puncte in clasament, lasand Borussia pe un periculos loc trei pentru pretentiile nemtilor.

Andre Ayew a deschis scorul dupa doar zece minute, insa Napoli a intors rezultatul in doar trei minute prin Inler si Higuain. Fostul madrilen a adus victoria napoletanilor cu un sfert de ora inaintea finalului, dupa ce Thauvin egalase la doi din pasa lui Payet.



Arsenal invinge Borussia in deplasare. Nemtii striga: “Nedreptate”