EURO 2024

România i-a anulat lui Haaland ultima șansă de a evolua la EURO 2024

Sursă foto: https://twitter.com/TeacherOfBall

Victoria obținută de naționala României în meciul cu Israel și calificarea directă a tricolorilor la Campionatul European a făcut ca Erling Haaland să devină spectator de lux la turneul final din Germania.

Întreaga suflare fotbalistică din Norvegia a stat cu sufletul la gură în așteptarea rezultatului partidei Israel – România.

O victorie a Israrelului ar fi păstrat șanse ca Norvegia, echipă care a ratat calificarea directă, să poată participa în barajul din Liga Națiunilor pentru ultimele trei locuri disponibile la Campionatul European.

Pentru ca Norvegia să ajungă la barajele din primăvara anului următor și a avea astfel o șansă la calificare ar fi trebuit ca Elveția și Israel să se califice direct din grupa României, iar tricolorii să rateze din nou prezența la un turneu final.

Din fericire pentru noi, România a învins Israel și a obținut biletele pentru EURO 2024, urmând ca Norvegia lui Haaland să vadă Campionatul European la televizor.

Cele mai bune 12 echipe care nu au obținut calificarea directă vor intra într-un baraj în două runde programat în martie 2024 pentru ultimele trei locuri la Campionatul European.

Polonia, Israel, Bosnia-Herțegovina, Finlanda, Islanda, Georgia, Grecia, Luxemburg sunt echipele care vor intra în barajele Ligii Națiunilor pentru calificarea la EURO 2024.

În aceste baraje ar mai putea să apară în funcție de ultimele rezultate din preliminarii echipe precum Croația, Italia, Țara Galilor, Ucraina, Kazahstan sau Estonia.

 


România i-a anulat lui Haaland ultima șansă de a evolua la EURO 2024