EURO 2024

Moldova provoacă cea mai mare surpriză a preliminariilor EURO 2024

Sursă foto: https://www.facebook.com/fmfmoldova

Condusă la pauză de Polonia cu 2-0 pe teren propriu, Moldova a reușit o revenire de senzație și s-a impus, cu 3-2, în fața unei echipe din rândurile căreia n-a lipsit golgeterul Robert Lewandowski.

Milik a deschis scorul pentru polonezi din pasa lui Lewandowski în minutul 12, iar cu zece minute înaintea pauzei rolurile s-au inversat.

Lewandowski avea să marcheze al doilea gol al Poloniei din pasa lui Milik.

Un 2-0 la pauză pentru Polonia care nu anunța cu nimic ceea ce avea să se întâmple în partea secundă.

Moldova a redus din diferență prin Nicolaescu la trei minute după pauză, același jucător aducând egalarea, în minutul 79.

Cu cinci minute înaintea finalului partidei Moldova a dat lovitura prin Baboglo din pasa lui Cojocaru și formația de peste Prut produce surpriza calificărilor la Campionatul European.

Moldova ocupă locul trei în Grupa E, cu 5 puncte, fiind peste Polonia, formație care e pe patru cu doar trei puncte în trei meciuri.

Luxemburg, cealaltă surpriză

Naționala ducatului Luxemburg a produs de asemenea o mare surpriză, câștigând cu 2-0 pe terenul Bosniei-Herțegovina într-un meci din Grupa J a preliminariilor.

O grupă în care Portugalia are punctaj maxim după patru meciuri, lusitanii impunându-se cu 1-0 în Islanda printr-un gol marcat de Cristiano Ronaldo, în minutul 89.



Moldova provoacă cea mai mare surpriză a preliminariilor EURO 2024