EURO 2024

Meciul România - Kosovo a fost suspendat pentru mesajul din tribune „Kosovo este Serbia”

Episod halucinant la meciul România - Kosovo, de martți seară, din preliminariile EURO 2024. Partida de pe Stadionul Național a fost întreruptă în minutul 18 din motive politice.

Din tribune, suporterii români au afișat mesajul „Kosovo este Serbia”, iar meciul a fost suspendat la ora 22:08, în minutul 18 al partidei. Jucătorii din Kosovo au considerat ofensator gestul și au decis să plece de pe teren, un comportament girat de arbitrul de centru. Kosovo a profitat și a încercat să câștige meciul la „masa verde”.

Pe ecranele TV a apărut mesajul „Match suspended due to discrimatory behaviour” - meci suspendat pentru comportament discriminatoriu. Lucru greu de înțeles, pentru că acest mesaj chiar dacă incomod nu se încadrează în acestă categorie, fiind unul strict politic. UEFA nu prevede în regulamente suspendarea meciurilor din motive politice, ci doar pentru rasism.

Mesajul a fost afișat din tribune de grupul de suporteri „Uniți sub Tricolor”, de la peluză, niște băieți de care ți-ar fi frică pe stradă cu sau fără tricolor.

Au intervenit trupele antitero pentru a lua bannerele din mâinile celor Uniți sub Tricolor, huiduiți de întreg stadionul.

Arbitrul de centru a afirmat că partida se va relua, dar căla reapariția unui mesaj similar meciul va fi oprit definitiv, iar România va pierde cu 3-0 la „masa verde”.

Jucătorii au revenit pe teren la ora 22:48, după 40 de minute de pauză.



Meciul România - Kosovo a fost suspendat pentru mesajul din tribune „Kosovo este Serbia”