EURO 2024

Italia s-a calificat la EURO 2024 în stilul deja consacrat

Sursă foto: https://twitter.com/Azzurri

Deținătoarea trofeului european avea nevoie de un egal în meciul decisiv cu Ucraina și l-a obținut.

Meciul Ucraina – Italia disputat la Leverkusen s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

O primă parte dominată de italieni, oamenii lui Luciano Spalletti ratând două mari ocazii prin Barella (min.16) și Fratessi (min.29), acesta din urmă într-o situație singur cu portarul.

Ucraina a irosit cea mai mare șansă de gol în minutul 65 prin șutul lui Mudryk din 6-7 metri, portarul Donnarumma reușind să blocheze in extremis.

La final italienii au sărbătorit calificarea ca și cum ar fi obținut trofeul EURO 2024, în condițiile în care au terminat la egalitate de puncte cu Ucraina (14), diferența fiind făcută la golaveraj.

Anglia a câștigat grupa cu 20 de puncte, echipa Albionului remizând în deplasare cu Macedonia de Nord, scor 1-1, după ce gazdele au deschis scorul în urma unui penalty.

Moldova rămâne acasă

Pentru prima dată în istorie Moldova a stat la mâna ei și a fost la 90 de minute distanță de calificarea la un turneu final.

Moldova trebuia să câștige în deplasare cu Cehia, dar echipa gazdă s-a impus în cele din urmă, cu 3-0, prin golurile marcate de Doudera (min.14), Chory (min.72) și Souchek (min.90).

Din minutul 55 Moldova a rămas în inferioritate numerică, după ce Baboglo a primit al doilea galben pentru o lovitură cu cotul.

Albania a câștigat grupa la golaveraj în fața Cehiei, după ce în ultima etapă a remizat pe teren propriu cu Feroe (0-0).

Slovenia e la turneul final

Echipa Sloveniei a obținut calificarea la Campionatul European, după victoria obținută pe teren propriu contra Kazahstanului, scor 2-1.

Sesko a deschis scorul cu trei minute înaintea pauzei dintr-o lovitură de la 11 metri.

La trei minute după pauză Orazov a adus egalarea pentru Kazahstan, formație care era obligată să câștige pentru a merge la Campionatul European.

Verbic a adus liniștea în tabăra gazdelor cu golul de 2-1 marcat în minutul 86.

În aceeași grupă s-au mai înregistrat rezultatele San Marino – Finlanda 1-2 și Irlanda de Nord – Danemarca 2-0.

Danemarca și Slovenia merg împreună la EURO 2024, după ce au obținut fiecare câte 22 de puncte.



Italia s-a calificat la EURO 2024 în stilul deja consacrat