EURO 2024

Campioana Europei pierde pe teren propriu în reeditarea finalei de la EURO 2020. Cristiano Ronaldo scrie istorie în continuare

Sursă foto: https://twitter.com/selecaoportugal/

Italia a fost învinsă pe teren propriu de Anglia, cu 2-1, în primul meci din preliminariile EURO 2024.

Anglia a rezolvat încă din prima repriză soarta meciului disputat pe Stadionul ”Diego Armando Maradona” din Napoli, după golurile marcate de către Declan Rice și Harry Kane, ultimul dintr-o lovitură de la 11 metri.

Kane s-a desprins după această reușită în fruntea golgeterilor naționalei Angliei, cu 54 de reușite. Până acum împărțea prima poziție cu Wayne Rooney.

Italia a redus din diferență în partea secundă prin Mateo Retegui, un atacant adus de selecționerul Roberto Mancini tocmai din Argentina și care a punctat la debutul pentru Squadra Azzurra.

Anglia nu mai învinsese Italia într-un meci oficial din 1977!

Titularizat de noul selecționer Roberto Mancini în Portugalia – Liechtenstein (4-0), Cristiano Ronaldo a marcat două goluri și a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri la nivel internațional din istorie (197).

Danemarca a dispus pe teren propriu de Finlanda, cu 3-1, toate cele trei goluri ale gazdelor fiind marcate de Rasmus Højlund (20 de ani), un debutant. Acesta e primul jucător danez care reușește un hattrick în preliminariile unui Campionat European de la Michael Laudrup cu Luxemburg în 1983.

Rezultatele complete înregistrate, joi seara, în preliminariile EURO 2024:



Campioana Europei pierde pe teren propriu în reeditarea finalei de la EURO 2020. Cristiano Ronaldo scrie istorie în continuare