EURO 2024

Alte trei echipe s-au calificat la EURO 2024. Haaland, spectator la turneul final

Sursă foto: https://twitter.com/SEFutbol

Seara de duminică a adus calificarea pentru echipele Spaniei, Scoției și Turciei la turneul final al Campionatului European. Acestea se alătură Franței, Portugaliei și Belgiei, echipe care au obținut de asemenea biletele pentru EURO 2024.

Golul lui Gavi a adus victoria Spaniei la Oslo contra Norvegiei lui Erling Haaland și implicit calificarea pentru echipa iberică.

Succesul Spaniei cu 1-0 a echivalat și cu obținerea calificării de către Scoția, ceea ce înseamnă că Haaland va privi de la televizor Campionatul European din 2024.

Turcia a obținut de asemenea calificarea la EURO 2024 după succesul cu 4-0 contra Letoniei, pe teren propriu.

În ultimele 25 de meciuri disputate în preliminariile pentru Campionatul European echipa Turciei a pierdut doar două meciuri și a câștigat de 17 ori.

Țara Galilor s-a impus pe teren propriu cu 2-1 în fața Croației, echipă care suferă în premieră două înfrângeri la rând în calificările pentru Campionatul European.

După egalul dintre Polonia și Moldova, scor 1-1, Albania mai are nevoie de un singur punct pentru a obține calificarea, în condițiile în care mai are de jucat cu Feroe și Moldova.

Rezultatele de duminică în preliminariile EURO 2024

Grupa A: Georgia 4-0 Cipru, Norvegia 0-1 Spania

Grupa D: Turcia 4-0 Letonia, Țara Galilor 2-1 Croația

Grupa E: Cehia 1-0 Insulele Feroe, Polonia 1-1 Moldova

Grupa I: Elveția 3-3 Belarus, Romania 4-0 Andorra.

 


Alte trei echipe s-au calificat la EURO 2024. Haaland, spectator la turneul final